Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Constanta, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz va invitam sa completati formularul din continuare pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 specialisti autorizati din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in Constanta

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e recomandat sa facem inainte de vizita unui evaluator imobiliar

In acele momente cand se decid sa vanda un imobil, e indicat ca proprietarii sa acorde atentie marita acelor chestiuni pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar Constanta pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta e capabila sa ridice pretul evaluat al unei proprietati chiar si cu cateva mii de lei. Sunt o gramada de chestiuni pe care un evaluator imobiliar le va include cand realizeaza evaluarea unei locuinte.

Astfel, specialistul va face o analiza legata de calitatea si tarea constructiei, a finisajelor si imbunatatirilor interioare, dar si a celor exterioare, ori daca discutam despre gradini, despre detinerea unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre costul lunar pentru intretinerea locuintei respective. Si starea spatiilor detinute in comun, curatenia existenta si imbunatatirile, mai ales in acele momente cand vorbim despre un bloc, e necesar sa fie luate in calcul de catre expertul desemnat.

In cazul evaluarii, primul aspect avut in vedere e partea juridica, documentatia. In legatura cu lipsurile care tin de sarcina proprietarului sa le rezolve atunci cand vrea o evaluare efectuata asupra locuintei, ele sunt legate de de aspectul acelei proprietati.

Apartamentul va fi igienizat, va trebui sa se faca izolatia termica, de asemenea sa se monteze si geamuri termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar vede mai ales umezeala si mucegaiul. Insa nici investitiile foarte mari nu sunt indicate. Astfel, nu e indicat sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La determinarea valorii unei locuinte sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor fi interesati de atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, insa si distanta fata de scoli si facultati, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale si asa mai departe. Chiar si diverse proiecte nefinalizate pot sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un market aflat in stadiu de constructie in zona va impacta pozitiv pretul de vanzare, dupa cum constructia unui bloc cu multe etaje chiar langa o vila care este scoasa spre vanzare ii poate trage in jos dramatic pretul.

Pentru inceput, proprietarul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar hartiile care arata dreptul sau asupra proprietatii. Deci, e nevoie de actele de proprietate originale ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul care contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). De asemenea, e necesara intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand sunt implicate vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca aspecte legate atat de imobil, cat si de vecinatati. apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Se face o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere aspecte privitoare atat de imobil. Expertul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate cazuri cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului se gasesc undeva intre 80 si 200 euro, fiind legate de de costul imobilului evaluat.

Acest proces este necesar cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. Exista insa si contexte unde detinatorii pot apela direct la un evaluator imobiliar Constanta ca sa afle valoarea cat mai corecta a locuintei lor, in situatii precum partaj, vanzare, dezmembrare.