Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Craiova, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz va invitam sa completati formularul urmator pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 specialisti autorizati din orasul Dvs prin intermediul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in Craiova

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e bine sa facem inainte de vizita unui evaluator imobiliar

In acele momente cand se decid sa scoata la vanzare un imobil, e benefic ca proprietarii sa acorde atentie sporita acelor chestiuni pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar Craiova pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie gandita bine are puterea sa ridice valoarea evaluata a unei proprietati cu cateva mii de lei. Exista o multime de detalii pe care un evaluator imobiliar se va baza cand face procedura de evaluare a unei locuinte.

Asadar, profesionistul va face o analiza legata de calitatea si tarea constructiei, a finisajelor si imbunatatirilor interioare, dar si a celor exterioare, ori daca vorbim despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru intretinerea locuintei respective. Si starea dependintelor comune, curatenia si imbunatatirile aduse, in special atunci cand e vorba despre blocuri, e necesar sa fie luate in calcul de catre specialistul ales.

In cazul evaluarii, principalul fapt de luat in calcul e partea juridica, documentatia. In legatura cu lipsurile care tin de sarcina proprietarului sa le repare cand doreste o evaluare efectuata asupra proprietatii, ele sunt legate de de aspectul acelei locuinte.

Respectivul imobil va fi igienizat, e nevoie sa se realizeze izolatia termica, dar sa se monteze si geamuri termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar identifica mai ales umezeala si peretele innegrit. Dar nici investitiile exagerate nu sunt indicate. Astfel, nu e bine sa se cheltuie in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzare.

La determinarea valorii unei locuinte sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile acesteia. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli si licee, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale s.a.m.d. Inclusiv diverse proiecte in progres pot sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un hipermarket care se construieste in zona va impacta pozitiv suma de vanzare, in acelasi fel in care ridicarea unui bloc turn foarte aproape de o vila care este scoasa spre vanzare ii poate trage in jos dramatic pretul.

Pentru inceput, posesorul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar actele care arata dreptul sau asupra apartamentului. Asadar, sunt necesare documentele de proprietate in original ale imobilului care e scos la vanzare, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul care contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului respectiv). De asemenea, e necesara intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand este vorba despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa aspecte legate atat de imobil, cat si de vecinatati. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Se face o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa aspecte privitoare atat de proprietate. Profesionistul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost cazuri cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile evaluarii se situeaza undeva intre 70 si 200 de euro, influentate fiind de valoarea imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei se impune cand se doreste a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. Pot fi intalnite totusi si imprejurari unde posesorii pot discuta direct la un evaluator imobiliar Craiova ca sa afle valoarea cat mai corecta a proprietatii lor, in situatii precum partaj, vanzare, dezmembrare.