Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Craiova, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci puteti completa formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati din orasul Dvs prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, este comod, si este complet gratuit! !

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Craiova

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce trebuie sa facem inainte sa ne viziteze un evaluator imobiliar

In perioada cand au luat hotararea sa instraineze un imobil, e indicat ca proprietarii sa acorde atentie sporita acelor aspecte pe care le va lua in calcul un evaluator imobiliar Craiova pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta poate sa ridice valoarea evaluata a unei locuinte chiar si cu cateva mii de euro. Sunt o multime de lucruri pe care un evaluator imobiliar se va baza cand realizeaza evaluarea unei locuinte.

Asadar, specialistul va realiza o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca vorbim despre gradini, despre existenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru administrarea locuintei respective. Si situatia dependintelor detinute in comun, curatenia si imbunatatirile aduse, in special in acele momente cand e vorba despre un bloc, vor trebui sa fie luate in calcul de catre expertul desemnat.

In cazul evaluarii, cel dintai fapt de luat in calcul e partea juridica, documentatia. Legat de lipsurile care cad in sarcina detinatorului sa le remedieze cand solicita o evaluare executata asupra proprietatii, ele tin de aspectul acelei locuinte.

Apartamentul va fi curatat, va trebui sa se faca izolatia termica, dar sa se instaleze si geam termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar identifica in special umezeala si mucegaiul. Insa nici cheltuielile exagerate nu sunt recomandate. Astfel, nu e indicat sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea proprietatii.

La estimarea valorii unei proprietati sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile acesteia. Evaluatorii imobiliari vor observa atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli si licee, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale s.a.m.d. Chiar si diverse lucrari neterminate pot sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un supermarket aflat in constructie in zona va ridica suma de vanzare, dupa cum ridicarea unui bloc turn foarte aproape de o vila care este scoasa spre vanzare ii poate trage in jos substantial costul.

La start, detinatorul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar hartiile care arata dreptul sau asupra apartamentului. Deci, sunt necesare documentele de proprietate originale ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul ce contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului respectiv). De asemenea, e necesara intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va crea copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca detalii legate atat de locuinta, cat si de vecinatati. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca aspecte privitoare atat de proprietate. Expertul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului se gasesc undeva intre 80 si 200 euro, fiind legate de de valoarea imobilului evaluat.

Acest proces trebuie realizata cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. Pot fi intalnite insa si situatii unde proprietarii pot apela direct la un evaluator imobiliar Craiova ca sa afle valoarea cat mai corecta a locuintei lor, in cazuri precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).