Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Deva, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci puteti completa formularul de mai jos pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, este comod, si este complet gratuit! !

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Primiti rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Deva

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e recomandat sa facem inainte sa ne viziteze un evaluator imobiliar

In acele momente cand se decid sa instraineze o garsoniera, e recomandat ca posesorii sa acorde atentie sporita acelor aspecte pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar Deva pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta poate sa ridice valoarea evaluata a unui apartament cu cateva mii de euro. Sunt o multime de chestiuni pe care un evaluator imobiliar se va baza cand realizeaza evaluarea unei locuinte.

Astfel, specialistul va face o analiza a starii si calitatii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, dar si a celor exterioare, iar daca discutam despre gradini, despre existenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre costul lunar pentru mentenanta locuintei respective. Si situatia proprietatilor comune, curatenia existenta si imbunatatirile realizate, mai ales in acele momente cand vorbim despre blocuri, vor fi luate in calcul de catre specialistul ales.

In situatia evaluarii, primul fapt de urmarit e partea juridica, documentatia. In legatura cu deficientele care tin de sarcina detinatorului sa le remedieze atunci cand doreste o evaluare efectuata asupra proprietatii, ele tin de aspectul respectivei locuinte.

Respectivul imobil va fi igienizat, va trebui sa se faca izolatia termica, insa sa se puna si geamuri termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar vede mai ales umezeala si peretele innegrit. Dar nici cheltuielile exagerate nu sunt recomandate. Astfel, nu e indicat sa se cheltuie in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea proprietatii.

La calculul valorii unei proprietati sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor observa atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli si licee, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun si asa mai departe. Chiar si unele lucrari nefinalizate pot sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un market care se construieste in zona va impacta pozitiv suma de vanzare, in acelasi fel in care ridicarea unui bloc inalt imediat langa o vila care este scoasa spre vanzare ii poate trage in jos semnificativ pretul.

La start, detinatorul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar hartiile care demonstreaza dreptul sau asupra locuintei. Prin urmare, sunt necesare hartiile de proprietate in original ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul care contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). De asemenea, trebuie facuta intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand este vorba despre vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa detalii legate atat de locuinta, cat si de imprejurimi. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca chestiuni ce tin atat de locuinta. Expertul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului sunt cuprinse undeva intre 100 si 200 de euro, fiind legate de de costul imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei se impune cand se se planifica a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar precedent. S-au vazut insa si imprejurari unde proprietarii pot angaja direct la un evaluator imobiliar Deva ca sa afle valoarea cat mai exacta a proprietatii lor, in situatii precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.