Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Drobeta Turnu Severin, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz puteti completa formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati din localitatea Dvs prin intermediul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid oferte de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Drobeta Turnu Severin

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e bine sa facem inainte sa ne viziteze un evaluator imobiliar

Atunci cand se pregatesc sa vanda un imobil, e indicat ca proprietarii sa acorde atentie deosebita acelor domenii pe care le va evalua un evaluator imobiliar Drobeta Turnu Severin pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie gandita bine e capabila sa creasca pretul evaluat al unei proprietati chiar si cu cateva mii de euro. Asta deorece exista o gramada de lucruri pe care un evaluator imobiliar le va lua in calcul cand executa procedura de evaluare a unei locuinte.

In acest fel, expertul va executa o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca e vorba despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre costul lunar pentru mentenanta locuintei respective. Si situatia spatiilor comune, curatenia existenta si imbunatatirile, mai ales in situatiile cand e vorba despre blocuri, vor fi luate in calcul de catre expertul desemnat.

In cazul evaluarii, principalul domeniu de luat in calcul e partea juridica, documentatia. Legat de problemele care cad in sarcina proprietarului sa le rezolve cand vrea o evaluare realizata asupra locuintei, ele sunt legate de de aspectul acelei proprietati.

Respectivul imobil va fi igienizat, va trebui sa se faca izolatia termica, de asemenea sa se puna si ferestre termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar identifica mai ales umezeala si peretele innegrit. Insa nici cheltuielile foarte mari nu sunt recomandate. Astfel, nu e bine sa se cheltuie in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La determinarea valorii unei locuinte sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor observa atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli si licee, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun s.a.m.d. Inclusiv diverse proiecte neterminate au puterea sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un supermarket aflat in stadiu de constructie in zona va impacta pozitiv suma de vanzare, in acelasi fel in care cladirea unui bloc inalt foarte aproape de o casa care se doreste a fi vanduta ii poate reduce semnificativ pretul.

La start, proprietarul va oferi expertului evaluator imobiliar actele care ilustreaza dreptul sau asupra locuintei. Deci, e nevoie de hartiile de proprietate originale ale imobilului care e scos la vanzare, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul ce contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). Totodata, trebuie facuta intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand sunt implicate vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va crea copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere detalii ce tin atat de proprietate, cat si de zona. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Se face o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere detalii legate atat de proprietate. Expertul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului sunt cuprinse undeva intre 100 si 200 de euro, in functie de valoarea imobilului evaluat.

Acest proces trebuie realizata cand se se planifica a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. Exista totusi si imprejurari unde proprietarii pot discuta direct la un evaluator imobiliar Drobeta Turnu Severin ca sa afle valoarea cat mai corecta a proprietatii lor, in cazuri precum partaj, vanzare, dezmembrare.