Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Drobeta Turnu Severin, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci aveti oportunitatea de a completa formularul urmator pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Primiti rapid oferte de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Drobeta Turnu Severin

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce trebuie sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

Atunci cand se decid sa instraineze un apartament, e indicat ca detinatorii sa acorde atentie deosebita acelor aspecte pe care le va lua in calcul un evaluator imobiliar Drobeta Turnu Severin cu scopul de a estima valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta are puterea sa ridice pretul evaluat al unui apartament chiar si cu cateva mii de euro. Exista o serie de chestiuni pe care un evaluator imobiliar se va baza cand realizeaza operatiunea de evaluare a unei locuinte.

In acest fel, specialistul va executa o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca e vorba despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru mentenanta proprietatii respective. Si starea dependintelor detinute in comun, curatenia si imbunatatirile realizate, in special in acele momente cand e vorba despre un bloc, e necesar sa fie luate in calcul de catre expertul ales.

In cazul evaluarii, cel dintai aspect de luat in calcul e partea juridica, documentatia. In legatura cu lipsurile care tin de sarcina posesorului sa le repare cand vrea o evaluare realizata asupra locuintei, ele tin de aspectul acelei locuinte.

Respectivul imobil va fi igienizat, va trebui sa se realizeze izolatia termica, de asemenea sa se monteze si geamuri termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar identifica mai ales umezeala si mucegaiul. Insa nici cheltuielile exagerate nu sunt recomandate. Astfel, nu trebuie sa se investeasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La calculul valorii unei proprietati sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile acesteia. Evaluatorii imobiliari vor observa atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, dar si distanta fata de scoli si facultati, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun, centre comerciale s.a.m.d. Inclusiv unele proiecte nefinalizate au puterea sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un market aflat in constructie in zona va impacta pozitiv suma de vanzare, in acelasi fel in care constructia unui bloc cu multe etaje chiar langa o vila care este scoasa spre vanzare ii poate reduce dramatic costul.

Pentru inceput, detinatorul va oferi expertului evaluator imobiliar hartiile care ilustreaza dreptul sau asupra apartamentului. Deci, e nevoie de documentele de proprietate in original ale imobilului ce urmeaza a fi vandut, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul care contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). Totodata, trebuie facuta intabularea imobilului pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca chestiuni legate atat de imobil, cat si de imprejurimi. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca detalii privitoare atat de proprietate. Profesionistul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului sunt cuprinse undeva intre 70 si 200 de euro, influentate fiind de costul imobilului evaluat.

Acest proces se impune cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. S-au vazut totusi si situatii unde detinatorii pot apela direct la un evaluator imobiliar Drobeta Turnu Severin ca sa afle valoarea cat mai exacta a imobilului lor, in situatii precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).