Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Iasi, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz aveti oportunitatea de a completa formularul de mai jos pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 specialisti autorizati din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Primiti rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in Iasi

 
   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e bine sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

Atunci cand se pregatesc sa vanda un apartament, e indicat ca proprietarii sa acorde atentie sporita acelor aspecte pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar Iasi pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta poate sa creasca pretul evaluat al unui apartament chiar si cu cateva mii de euro. Sunt o serie de lucruri pe care un evaluator imobiliar le va lua in calcul cand face evaluarea unei locuinte.

Astfel, expertul va face o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, dar si a celor exterioare, ori daca vorbim despre gradini, despre existenta unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre costul lunar pentru intretinerea locuintei respective. Si starea spatiilor comune, curatenia si imbunatatirile, mai ales atunci cand vorbim despre blocuri, vor fi luate in calcul de catre profesionistul desemnat.

In situatia evaluarii, cel dintai aspect avut in vedere e partea juridica, documentatia. Cu privire la deficientele care cad in sarcina proprietarului sa le remedieze cand doreste o evaluare efectuata asupra apartamentului, ele tin de aspectul respectivei locuinte.

Apartamentul va fi igienizat, va trebui sa se faca izolatia termica, dar sa se puna si geamuri termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar vede mai ales umezeala si peretele innegrit. Dar nici investitiile deosebit de mari nu sunt indicate. Astfel, nu trebuie sa se investeasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La determinarea valorii unei locuinte sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile acesteia. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli si licee, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun s.a.m.d. Chiar si diverse proiecte nefinalizate ar putea sa influenteze si ele valoarea unei locuinte. Un hipermarket aflat in constructie in zona va ridica pretul de vanzare, dupa cum constructia unui bloc inalt chiar langa o casa care este scoasa la vanzare ii poate scadea dramatic valoarea.

Intr-o prima faza, proprietarul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar actele care demonstreaza dreptul sau asupra proprietatii. Prin urmare, sunt necesare actele de proprietate originale ale imobilului ce urmeaza a fi vandut, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul ce contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). De asemenea, e necesara intabularea imobilului pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand este vorba despre vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste documente, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca aspecte ce tin atat de locuinta, cat si de imprejurimi. Profesionistul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea se situeaza undeva intre 80 si 200 euro, functie de pretul imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei se impune cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. Exista totusi si situatii unde proprietarii pot apela direct la un evaluator imobiliar Iasi ca sa afle valoarea cat mai exacta a imobilului lor, in situatii precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).