Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Miercurea Ciuc, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz aveti oportunitatea de a completa formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 specialisti autorizati din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Evaluari24! – Este rapid, este comod, si este complet gratuit! !

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Primiti rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Miercurea Ciuc

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce trebuie sa facem inainte de vizita unui evaluator imobiliar

In acele momente cand se pregatesc sa instraineze un imobil, e recomandat ca proprietarii sa acorde atentie deosebita acelor chestiuni pe care le va lua in calcul un evaluator imobiliar Miercurea Ciuc pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta poate sa creasca pretul evaluat al unui apartament chiar si cu cateva mii de euro. Exista o gramada de detalii pe care un evaluator imobiliar se va baza cand face operatiunea de evaluare a unei locuinte.

Asadar, profesionistul va realiza o analiza legata de calitatea si tarea constructiei, a finisajelor si imbunatatirilor interioare, dar si a celor exterioare, iar daca e vorba despre gradini, despre detinerea unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru administrarea proprietatii respective. Si starea dependintelor detinute in comun, curatenia existenta si imbunatatirile realizate, in special in acele momente cand vorbim despre un bloc, vor trebui sa fie luate in calcul de catre specialistul ales.

In cazul evaluarii, principalul domeniu de urmarit e partea juridica, documentatia. Cu privire la deficientele care tin de sarcina proprietarului sa le remedieze cand vrea o evaluare executata asupra proprietatii, ele tin de aspectul acelei locuinte.

Apartamentul va fi curatat, va trebui sa se realizeze izolatia termica, insa sa se instaleze si ferestre termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar observa in special umezeala si mucegaiul. Dar nici cheltuielile foarte mari nu sunt recomandate. Astfel, nu e indicat sa se investeasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea proprietatii.

La determinarea valorii unei proprietati sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile sale. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun s.a.m.d. Inclusiv unele lucrari neterminate pot sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un market care se construieste in zona va ridica cifra de vanzare, dupa cum ridicarea unui bloc inalt chiar langa o vila care este scoasa la vanzare ii poate trage in jos semnificativ pretul.

Pentru inceput, proprietarul va prezenta expertului evaluator imobiliar hartiile care arata dreptul sau asupra locuintei. Asadar, sunt necesare documentele de proprietate originale ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul care contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului respectiv). De asemenea, e necesara intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand este vorba despre vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Se face o programare la un expert evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere chestiuni privitoare atat de proprietate, cat si de vecinatati. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un expert evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca aspecte privitoare atat de proprietate. Expertul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile evaluarii se situeaza undeva intre 100 si 200 de euro, fiind legate de de costul imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei se impune cand se doreste a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. S-au vazut de asemenea si situatii unde proprietarii pot angaja direct la un evaluator imobiliar Miercurea Ciuc ca sa afle valoarea cat mai exacta a imobilului lor, in cazuri precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.