Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Miercurea Ciuc, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz puteti completa formularul din continuare pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Primiti rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in Miercurea Ciuc

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e indicat sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

In perioada cand se decid sa vanda un imobil, e recomandat ca detinatorii sa acorde atentie sporita acelor aspecte pe care le va evalua un evaluator imobiliar Miercurea Ciuc cu scopul de a estima valoarea proprietatii.

O investitie gandita bine e capabila sa ridice valoarea evaluata a unui apartament cu cateva mii de euro. Exista o gramada de detalii pe care un evaluator imobiliar se va baza cand realizeaza evaluarea unei locuinte.

In acest fel, expertul va realiza o analiza a starii si calitatii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, si a celor exterioare, iar daca discutam despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru intretinerea locuintei respective. Si starea dependintelor detinute in comun, curatenia existenta si imbunatatirile aduse, in special atunci cand vorbim despre blocuri, vor trebui sa fie luate in calcul de catre profesionistul selectat.

In cazul evaluarii, principalul aspect de urmarit e partea juridica, documentatia. Cu privire la deficientele care tin de sarcina proprietarului sa le remedieze atunci cand vrea o evaluare executata asupra locuintei, ele tin de aspectul respectivei locuinte.

Acesta va fi curatat, va trebui sa se realizeze izolatia termica, insa sa se instaleze si geamuri termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar identifica in special umezeala si mucegaiul. Dar nici investitiile foarte mari nu sunt indicate. Astfel, nu e bine sa se investeasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzare.

La determinarea valorii unei locuinte sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor fi interesati de atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli si licee, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun, centre comerciale si asa mai departe. Inclusiv diverse investitii in progres ar putea sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un supermarket aflat in stadiu de constructie in zona inalta cifra de vanzare, in acelasi fel in care cladirea unui bloc inalt chiar langa o vila care este scoasa la vanzare ii poate reduce substantial pretul.

Intr-o prima faza, detinatorul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar documentele care arata dreptul sau asupra proprietatii. Deci, sunt necesare hartiile de proprietate in original ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul care contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului respectiv). In acelasi timp, trebuie facuta intabularea imobilului pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste documente, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca detalii ce tin atat de proprietate, cat si de imprejurimi. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa chestiuni ce tin atat de locuinta. Specialistul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate cazuri cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea se situeaza undeva intre 80 si 200 euro, fiind legate de de costul imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei este necesar cand se se planifica a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. Exista totusi si imprejurari unde detinatorii pot angaja direct la un evaluator imobiliar Miercurea Ciuc ca sa afle valoarea cat mai exacta a locuintei lor, in situatii precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.