Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Piatra Neamt, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz puteti completa formularul urmator pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati din localitatea Dvs prin intermediul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in Piatra Neamt

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e indicat sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

In perioada cand se decid sa instraineze un apartament, e indicat ca proprietarii sa acorde atentie deosebita acelor chestiuni pe care le va evalua un evaluator imobiliar Piatra Neamt pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta are puterea sa ridice valoarea evaluata a unei proprietati cu cateva mii de euro. Exista o serie de lucruri pe care un evaluator imobiliar le va lua in calcul cand realizeaza procedura de evaluare a unei locuinte.

In acest fel, specialistul va face o analiza legata de calitatea si tarea constructiei, a finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca discutam despre gradini, despre existenta unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru mentenanta locuintei respective. Si starea dependintelor comune, curatenia existenta si imbunatatirile realizate, mai ales in acele momente cand vorbim despre un bloc, e necesar sa fie luate in calcul de catre profesionistul selectat.

In situatia evaluarii, principalul domeniu de luat in calcul e partea juridica, documentatia. In legatura cu problemele care tin de sarcina proprietarului sa le rezolve atunci cand solicita o evaluare realizata asupra apartamentului, ele sunt legate de de aspectul respectivei locuinte.

Respectivul imobil va fi curatat, e nevoie sa se realizeze izolatia termica, dar sa se instaleze si ferestre termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar vede in special umezeala si peretele innegrit. Dar nici investitiile exagerate nu sunt indicate. Astfel, nu trebuie sa se investeasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La determinarea valorii unei proprietati sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile sale. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun, centre comerciale si asa mai departe. Trebuie mentionat ca si diverse investitii nefinalizate ar putea sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un market care se construieste in zona va impacta pozitiv suma de vanzare, dupa cum cladirea unui bloc turn chiar langa o vila care este scoasa spre vanzare ii poate scadea semnificativ pretul.

Intr-o prima faza, detinatorul va prezenta expertului evaluator imobiliar documentele care ilustreaza dreptul sau asupra proprietatii. Deci, e nevoie de documentele de proprietate in original ale imobilului ce urmeaza a fi vandut, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul ce contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). De asemenea, e necesara intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca chestiuni ce tin atat de imobil, cat si de vecinatati. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca detalii ce tin atat de proprietate. Expertul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului sunt cuprinse undeva intre 80 si 200 euro, fiind legate de de pretul imobilului evaluat.

O evaluare este necesar cand se se planifica a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. S-au vazut totusi si imprejurari unde posesorii pot apela direct la un evaluator imobiliar Piatra Neamt ca sa afle valoarea cat mai corecta a locuintei lor, in cazuri precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.