Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Piatra Neamt, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci va invitam sa completati formularul urmator pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, este comod, si este complet gratuit! !

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Piatra Neamt

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e indicat sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

In acele momente cand se pregatesc sa instraineze o garsoniera, e indicat ca posesorii sa acorde atentie marita acelor aspecte pe care le va lua in calcul un evaluator imobiliar Piatra Neamt cu scopul de a estima valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta poate sa creasca pretul evaluat al unui apartament cu cateva mii de euro. Sunt o serie de lucruri pe care un evaluator imobiliar le va lua in calcul cand realizeaza evaluarea unei locuinte.

Astfel, expertul va executa o analiza a starii si calitatii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, si a celor exterioare, iar daca discutam despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru administrarea locuintei respective. Si starea dependintelor detinute in comun, curatenia existenta si imbunatatirile, mai ales atunci cand vorbim despre un bloc, vor fi luate in calcul de catre specialistul desemnat.

In cazul evaluarii, principalul aspect de luat in calcul e partea juridica, documentatia. Cu privire la lipsurile care cad in sarcina detinatorului sa le remedieze cand solicita o evaluare efectuata asupra proprietatii, ele sunt legate de de aspectul acelei proprietati.

Apartamentul va fi curatat, e necesar sa se realizeze izolatia termica, de asemenea sa se puna si ferestre termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar observa in special umezeala si mucegaiul. Insa nici cheltuielile exagerate nu sunt indicate. Astfel, nu e indicat sa se cheltuie in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzare.

La estimarea valorii unei proprietati sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile sale. Evaluatorii imobiliari vor observa atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli si licee, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun etc. Trebuie mentionat ca si diverse investitii neterminate au puterea sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un hipermarket aflat in constructie in zona va ridica suma de vanzare, in acelasi fel in care ridicarea unui bloc inalt chiar langa o casa care este scoasa spre vanzare ii poate trage in jos dramatic pretul.

La start, detinatorul va oferi expertului evaluator imobiliar hartiile care arata dreptul sau asupra proprietatii. Asadar, e nevoie de documentele de proprietate in original ale imobilului ce urmeaza a fi vandut, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul care contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). In acelasi timp, e necesara intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand sunt implicate vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Se face o programare la un expert evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa detalii legate atat de proprietate, cat si de vecinatati. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca aspecte ce tin atat de imobil. Expertul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile evaluarii se gasesc undeva intre 70 si 200 de euro, fiind legate de de pretul imobilului evaluat.

Acest proces trebuie realizata cand se doreste a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. Pot fi intalnite totusi si situatii unde proprietarii pot apela direct la un evaluator imobiliar Piatra Neamt ca sa afle valoarea cat mai corecta a locuintei lor, in cazuri precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.