Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Pitesti, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz va invitam sa completati formularul de mai jos pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati locali cu ajutorul platformei Evaluari24! – Este rapid, este comod, si este complet gratuit! !

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Pitesti

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e indicat sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

In perioada cand se decid sa vanda o garsoniera, e recomandat ca posesorii sa acorde atentie sporita acelor chestiuni pe care le va lua in calcul un evaluator imobiliar Pitesti pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta poate sa ridice valoarea evaluata a unei locuinte chiar si cu cateva mii de euro. Asta deorece exista o multime de detalii pe care un evaluator imobiliar le va include cand executa operatiunea de evaluare a unei locuinte.

In acest fel, profesionistul va realiza o analiza a starii si calitatii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, iar daca discutam despre gradini, despre existenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre costul lunar pentru administrarea proprietatii respective. Si situatia proprietatilor detinute in comun, curatenia existenta si imbunatatirile aduse, in special in acele momente cand e vorba despre un bloc, e necesar sa fie luate in calcul de catre specialistul selectat.

In situatia evaluarii, cel dintai domeniu de urmarit e partea juridica, documentatia. Legat de deficientele care cad in sarcina proprietarului sa le remedieze cand vrea o evaluare realizata asupra apartamentului, ele sunt legate de de aspectul acelei locuinte.

Acesta va fi igienizat, va trebui sa se realizeze izolatia termica, dar sa se puna si ferestre termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar vede in special umezeala si peretele innegrit. Dar nici cheltuielile foarte mari nu sunt recomandate. Astfel, nu e indicat sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzare.

La determinarea valorii unei locuinte sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli si licee, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun si asa mai departe. Trebuie mentionat ca si diverse proiecte nefinalizate au puterea sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un hipermarket aflat in stadiu de constructie in zona va ridica pretul de vanzare, dupa cum constructia unui bloc turn chiar langa o casa care este scoasa la vanzare ii poate trage in jos dramatic pretul.

Intr-o prima faza, proprietarul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar documentele care arata dreptul sau asupra proprietatii. Prin urmare, sunt necesare documentele de proprietate in original ale imobilului ce urmeaza a fi vandut, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul care contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului respectiv). In acelasi timp, trebuie facuta intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Se face o programare la un expert evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere detalii legate atat de locuinta, cat si de zona. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca aspecte ce tin atat de proprietate. Expertul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului se gasesc undeva intre 80 si 200 euro, influentate fiind de pretul imobilului evaluat.

O evaluare este necesar cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. S-au vazut de asemenea si situatii unde detinatorii pot apela direct la un evaluator imobiliar Pitesti ca sa afle valoarea cat mai corecta a imobilului lor, in situatii precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.