Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Pitesti, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz va invitam sa completati formularul urmator pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, este comod, si este complet gratuit! !

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid oferte de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Pitesti

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e recomandat sa facem inainte de vizita unui evaluator imobiliar

Atunci cand au luat hotararea sa vanda o garsoniera, e benefic ca detinatorii sa acorde atentie sporita acelor domenii pe care le va lua in calcul un evaluator imobiliar Pitesti pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie gandita bine e capabila sa ridice valoarea evaluata a unei proprietati chiar si cu cateva mii de lei. Sunt o serie de chestiuni pe care un evaluator imobiliar se va baza cand face operatiunea de evaluare a unei locuinte.

Astfel, profesionistul va realiza o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca e vorba despre gradini, despre detinerea unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru administrarea locuintei respective. Si situatia spatiilor comune, curatenia existenta si imbunatatirile, mai ales in situatiile cand vorbim despre blocuri, e necesar sa fie luate in calcul de catre expertul selectat.

In cazul evaluarii, cel dintai fapt de urmarit e partea juridica, documentatia. Legat de lipsurile care tin de sarcina detinatorului sa le repare atunci cand vrea o evaluare realizata asupra apartamentului, ele tin de aspectul respectivei locuinte.

Respectivul imobil va fi igienizat, e nevoie sa se realizeze izolatia termica, dar sa se monteze si geam termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar identifica mai ales umezeala si peretele innegrit. Insa nici investitiile deosebit de mari nu sunt indicate. Astfel, nu e bine sa se investeasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La estimarea valorii unei locuinte sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor fi interesati de atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, insa si distanta fata de scoli si facultati, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun si asa mai departe. Trebuie mentionat ca si diverse lucrari in progres au puterea sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un market aflat in constructie in zona va ridica suma de vanzare, dupa cum constructia unui bloc cu multe etaje imediat langa o vila care se doreste a fi vanduta ii poate trage in jos dramatic costul.

La start, proprietarul va oferi expertului evaluator imobiliar actele care ilustreaza dreptul sau asupra proprietatii. Asadar, e nevoie de documentele de proprietate in original ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul ce contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului respectiv). De asemenea, e necesara intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa aspecte ce tin atat de locuinta, cat si de imprejurimi. apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca detalii ce tin atat de proprietate. Profesionistul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost cazuri cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului sunt cuprinse undeva intre 70 si 200 de euro, influentate fiind de costul imobilului evaluat.

O evaluare este necesar cand se doreste a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar precedent. Exista insa si situatii unde proprietarii pot apela direct la un evaluator imobiliar Pitesti ca sa afle valoarea cat mai corecta a proprietatii lor, in situatii precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.