Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Ramnicu Valcea, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz puteti completa formularul urmator pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Ramnicu Valcea

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce trebuie sa facem inainte de vizita unui evaluator imobiliar

In acele momente cand au luat hotararea sa instraineze un apartament, e indicat ca proprietarii sa acorde atentie deosebita acelor chestiuni pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar Ramnicu Valcea pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta are puterea sa creasca pretul evaluat al unei proprietati cu cateva mii de lei. Sunt o gramada de chestiuni pe care un evaluator imobiliar se va baza cand realizeaza evaluarea unei locuinte.

In acest fel, specialistul va face o analiza a starii si calitatii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, iar daca e vorba despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru mentenanta proprietatii respective. Si situatia dependintelor comune, curatenia existenta si imbunatatirile, mai ales in situatiile cand discutia este despre blocuri, vor trebui sa fie luate in calcul de catre expertul ales.

In cazul evaluarii, cel dintai aspect de urmarit e partea juridica, documentatia. Legat de lipsurile care tin de sarcina posesorului sa le rezolve cand vrea o evaluare efectuata asupra proprietatii, ele tin de aspectul acelei locuinte.

Apartamentul va fi curatat, e necesar sa se realizeze izolatia termica, de asemenea sa se monteze si ferestre termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar observa mai ales umezeala si peretele innegrit. Insa nici investitiile deosebit de mari nu sunt indicate. Astfel, nu e indicat sa se cheltuie in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea proprietatii.

La estimarea valorii unei locuinte sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor observa atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, dar si distanta fata de scoli si facultati, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale s.a.m.d. Trebuie mentionat ca si unele investitii in progres ar putea sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un market aflat in constructie in zona va ridica suma de vanzare, in acelasi fel in care constructia unui bloc inalt foarte aproape de o vila care se doreste a fi vanduta ii poate trage in jos dramatic valoarea.

Intr-o prima faza, posesorul va oferi expertului evaluator imobiliar hartiile care ilustreaza dreptul sau asupra locuintei. Asadar, e nevoie de documentele de proprietate originale ale imobilului care e scos la vanzare, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul care contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). De asemenea, e necesara intabularea imobilului pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand este vorba despre vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va crea copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca aspecte legate atat de locuinta, cat si de imprejurimi. apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere aspecte privitoare atat de proprietate. Profesionistul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile evaluarii se situeaza undeva intre 80 si 200 euro, in functie de valoarea imobilului evaluat.

O evaluare se impune cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar precedent. S-au vazut de asemenea si situatii unde posesorii pot discuta direct la un evaluator imobiliar Ramnicu Valcea ca sa afle valoarea cat mai exacta a locuintei lor, in situatii precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).