Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Satu Mare, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci va invitam sa completati formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati din localitatea Dvs prin intermediul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Primiti rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in Satu Mare

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e recomandat sa facem inainte sa ne viziteze un evaluator imobiliar

Atunci cand se pregatesc sa scoata la vanzare un imobil, e benefic ca posesorii sa acorde atentie marita acelor domenii pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar Satu Mare pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta e capabila sa creasca pretul evaluat al unei locuinte chiar si cu cateva mii de euro. Exista o serie de lucruri pe care un evaluator imobiliar se va baza cand executa evaluarea unei locuinte.

In acest fel, specialistul va face o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca discutam despre gradini, despre detinerea unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru mentenanta locuintei respective. Si situatia proprietatilor comune, curatenia existenta si imbunatatirile realizate, in special atunci cand vorbim despre un bloc, vor trebui sa fie luate in calcul de catre profesionistul desemnat.

In cazul evaluarii, primul domeniu de luat in calcul e partea juridica, documentatia. Legat de deficientele care cad in sarcina proprietarului sa le rezolve cand solicita o evaluare efectuata asupra apartamentului, ele sunt legate de de aspectul respectivei locuinte.

Apartamentul va fi curatat, e nevoie sa se faca izolatia termica, de asemenea sa se puna si ferestre termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar vede mai ales umezeala si peretele innegrit. Insa nici cheltuielile deosebit de mari nu sunt indicate. Astfel, nu e indicat sa se investeasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea proprietatii.

La calculul valorii unei locuinte sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile sale. Evaluatorii imobiliari vor observa atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli si licee, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun, centre comerciale s.a.m.d. Inclusiv diverse proiecte neterminate ar putea sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un market aflat in stadiu de constructie in zona va impacta pozitiv pretul de vanzare, in acelasi fel in care ridicarea unui bloc turn imediat langa o vila care se doreste a fi vanduta ii poate trage in jos dramatic costul.

Intr-o prima faza, posesorul va prezenta expertului evaluator imobiliar documentele care ilustreaza dreptul sau asupra proprietatii. Deci, sunt necesare documentele de proprietate in original ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul ce contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). De asemenea, e necesara intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste documente, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un expert evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca aspecte ce tin atat de imobil, cat si de vecinatati. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca aspecte privitoare atat de imobil. Specialistul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea sunt cuprinse undeva intre 100 si 200 de euro, fiind legate de de pretul imobilului evaluat.

O evaluare trebuie realizata cand se se planifica a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. Pot fi intalnite de asemenea si imprejurari unde proprietarii pot discuta direct la un evaluator imobiliar Satu Mare ca sa afle valoarea cat mai corecta a proprietatii lor, in cazuri precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).