Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Satu Mare, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz va invitam sa completati formularul urmator pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 specialisti autorizati din localitatea Dvs prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferte de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Satu Mare

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce trebuie sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

In acele momente cand se pregatesc sa instraineze un apartament, e benefic ca detinatorii sa acorde atentie sporita acelor domenii pe care le va evalua un evaluator imobiliar Satu Mare cu scopul de a estima valoarea proprietatii.

O investitie gandita bine e capabila sa creasca pretul evaluat al unei locuinte cu cateva mii de euro. Exista o serie de lucruri pe care un evaluator imobiliar se va baza cand executa evaluarea unei locuinte.

Asadar, specialistul va executa o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, iar daca vorbim despre gradini, despre existenta unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre costul lunar pentru intretinerea locuintei respective. Si starea dependintelor comune, curatenia si imbunatatirile aduse, in special atunci cand discutia este despre blocuri, vor trebui sa fie luate in calcul de catre specialistul ales.

In cazul evaluarii, primul fapt avut in vedere e partea juridica, documentatia. Legat de problemele care cad in sarcina posesorului sa le rezolve cand doreste o evaluare executata asupra apartamentului, ele tin de aspectul respectivei locuinte.

Respectivul imobil va fi curatat, e necesar sa se realizeze izolatia termica, insa sa se puna si geamuri termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar observa in special umezeala si peretele innegrit. Insa nici cheltuielile exagerate nu sunt indicate. Astfel, nu e bine sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La determinarea valorii unei locuinte sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile sale. Evaluatorii imobiliari vor observa atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, dar si distanta fata de scoli si facultati, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun, centre comerciale s.a.m.d. Trebuie mentionat ca si unele investitii neterminate au puterea sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un supermarket care se construieste in zona va impacta pozitiv suma de vanzare, in acelasi fel in care cladirea unui bloc turn imediat langa o casa care este scoasa la vanzare ii poate reduce semnificativ pretul.

Pentru inceput, posesorul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar actele care demonstreaza dreptul sau asupra proprietatii. Asadar, sunt necesare hartiile de proprietate in original ale imobilului ce urmeaza a fi vandut, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul care contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). In acelasi timp, e necesara intabularea imobilului pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va crea copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere chestiuni ce tin atat de locuinta, cat si de imprejurimi. apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un expert evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere aspecte ce tin atat de imobil. Expertul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea sunt cuprinse undeva intre 80 si 200 euro, in functie de pretul imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei este necesar cand se se planifica a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. Pot fi intalnite de asemenea si imprejurari unde posesorii pot discuta direct la un evaluator imobiliar Satu Mare ca sa afle valoarea cat mai corecta a proprietatii lor, in cazuri precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.