Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Satu Mare, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz va invitam sa completati formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali cu ajutorul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Satu Mare

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e indicat sa facem inainte sa ne viziteze un evaluator imobiliar

In perioada cand au luat hotararea sa instraineze o garsoniera, e indicat ca proprietarii sa acorde atentie marita acelor chestiuni pe care le va evalua un evaluator imobiliar Satu Mare pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta are puterea sa ridice valoarea evaluata a unei proprietati chiar si cu cateva mii de lei. Asta deorece exista o serie de detalii pe care un evaluator imobiliar se va baza cand executa operatiunea de evaluare a unei locuinte.

In acest fel, expertul va face o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, dar si a celor exterioare, ori daca vorbim despre gradini, despre detinerea unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru mentenanta proprietatii respective. Si starea proprietatilor comune, curatenia existenta si imbunatatirile realizate, in special in situatiile cand discutia este despre un bloc, vor fi luate in calcul de catre expertul desemnat.

In cazul evaluarii, cel dintai domeniu avut in vedere e partea juridica, documentatia. Cu privire la lipsurile care cad in sarcina posesorului sa le repare atunci cand solicita o evaluare efectuata asupra locuintei, ele sunt legate de de aspectul acelei proprietati.

Apartamentul va fi igienizat, e nevoie sa se faca izolatia termica, insa sa se monteze si geamuri termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar vede in special umezeala si peretele innegrit. Insa nici investitiile foarte mari nu sunt recomandate. Astfel, nu e bine sa se investeasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzare.

La calculul valorii unei proprietati sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile acesteia. Evaluatorii imobiliari vor fi interesati de atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli si licee, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun etc. Inclusiv unele proiecte nefinalizate pot sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un hipermarket aflat in constructie in zona inalta suma de vanzare, in acelasi fel in care cladirea unui bloc inalt imediat langa o casa care este scoasa la vanzare ii poate scadea semnificativ costul.

La start, proprietarul va oferi expertului evaluator imobiliar actele care demonstreaza dreptul sau asupra locuintei. Deci, e nevoie de hartiile de proprietate in original ale imobilului ce urmeaza a fi vandut, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul ce contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). Totodata, e necesara intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand este vorba despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un expert evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere chestiuni ce tin atat de proprietate, cat si de vecinatati. apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Se face o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca aspecte ce tin atat de locuinta. Expertul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului se situeaza undeva intre 100 si 200 de euro, influentate fiind de valoarea imobilului evaluat.

O evaluare trebuie realizata cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. S-au vazut insa si contexte unde proprietarii pot angaja direct la un evaluator imobiliar Satu Mare ca sa afle valoarea cat mai corecta a locuintei lor, in cazuri precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).