Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in sector 1, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz aveti oportunitatea de a completa formularul din continuare pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, este comod, si este complet gratuit! !

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Primiti rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in sector 1

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce trebuie sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

In perioada cand se pregatesc sa scoata la vanzare un imobil, e benefic ca posesorii sa acorde atentie marita acelor aspecte pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar sector 1 pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta are puterea sa creasca pretul evaluat al unui apartament chiar si cu cateva mii de lei. Sunt o gramada de detalii pe care un evaluator imobiliar se va baza cand executa evaluarea unei locuinte.

Asadar, expertul va face o analiza a starii si calitatii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, si a celor exterioare, iar daca discutam despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru intretinerea proprietatii respective. Si situatia spatiilor comune, curatenia si imbunatatirile, mai ales in acele momente cand e vorba despre blocuri, vor fi luate in calcul de catre expertul ales.

In cazul evaluarii, primul aspect de luat in calcul e partea juridica, documentatia. Legat de deficientele care cad in sarcina detinatorului sa le remedieze atunci cand vrea o evaluare realizata asupra apartamentului, ele tin de aspectul acelei proprietati.

Respectivul imobil va fi igienizat, va trebui sa se realizeze izolatia termica, dar sa se instaleze si ferestre termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar observa mai ales umezeala si peretele innegrit. Dar nici cheltuielile deosebit de mari nu sunt recomandate. Astfel, nu trebuie sa se cheltuie in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea proprietatii.

La estimarea valorii unei proprietati sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor fi interesati de atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale s.a.m.d. Trebuie mentionat ca si diverse investitii nefinalizate au puterea sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un market aflat in stadiu de constructie in zona va ridica suma de vanzare, dupa cum cladirea unui bloc inalt imediat langa o vila care este scoasa la vanzare ii poate trage in jos substantial costul.

Pentru inceput, proprietarul va oferi expertului evaluator imobiliar actele care demonstreaza dreptul sau asupra locuintei. Deci, e nevoie de actele de proprietate originale ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul ce contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). In acelasi timp, trebuie facuta intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand este vorba despre vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un expert evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere chestiuni legate atat de locuinta, cat si de vecinatati. apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca detalii privitoare atat de imobil. Expertul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate cazuri cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile evaluarii sunt cuprinse undeva intre 70 si 200 de euro, in functie de valoarea imobilului evaluat.

Acest proces se impune cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. S-au vazut de asemenea si contexte unde posesorii pot discuta direct la un evaluator imobiliar sector 1 ca sa afle valoarea cat mai exacta a locuintei lor, in situatii precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).