Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in sector 1, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz va invitam sa completati formularul din continuare pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 specialisti autorizati locali cu ajutorul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferte de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in sector 1

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e bine sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

In acele momente cand au luat hotararea sa instraineze un imobil, e benefic ca proprietarii sa acorde atentie marita acelor chestiuni pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar sector 1 pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta e capabila sa ridice valoarea evaluata a unui apartament chiar si cu cateva mii de lei. Sunt o multime de detalii pe care un evaluator imobiliar se va baza cand executa procedura de evaluare a unei locuinte.

Astfel, expertul va face o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, si a celor exterioare, iar daca discutam despre gradini, despre existenta unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre costul lunar pentru administrarea locuintei respective. Si starea spatiilor detinute in comun, curatenia si imbunatatirile realizate, in special atunci cand e vorba despre un bloc, e necesar sa fie luate in calcul de catre specialistul desemnat.

In situatia evaluarii, principalul domeniu de urmarit e partea juridica, documentatia. Legat de lipsurile care cad in sarcina posesorului sa le repare cand solicita o evaluare realizata asupra locuintei, ele tin de aspectul acelei proprietati.

Apartamentul va fi igienizat, va trebui sa se realizeze izolatia termica, dar sa se monteze si ferestre termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar observa mai ales umezeala si mucegaiul. Dar nici cheltuielile exagerate nu sunt indicate. Astfel, nu e bine sa se investeasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzare.

La calculul valorii unei proprietati sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor fi interesati de atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli si licee, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale etc. Chiar si diverse lucrari nefinalizate au puterea sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un hipermarket care se construieste in zona va ridica cifra de vanzare, in acelasi fel in care cladirea unui bloc inalt chiar langa o casa care este scoasa la vanzare ii poate trage in jos dramatic costul.

Pentru inceput, proprietarul va oferi expertului evaluator imobiliar actele care ilustreaza dreptul sau asupra proprietatii. Asadar, sunt necesare actele de proprietate in original ale imobilului care e scos la vanzare, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul ce contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului respectiv). Totodata, e necesara intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand sunt implicate vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere aspecte ce tin atat de proprietate, cat si de zona. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Se face o programare la un expert evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca chestiuni privitoare atat de proprietate. Expertul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile evaluarii se gasesc undeva intre 100 si 200 de euro, in functie de valoarea imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei este necesar cand se doreste a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. S-au vazut de asemenea si situatii unde posesorii pot angaja direct la un evaluator imobiliar sector 1 ca sa afle valoarea cat mai exacta a proprietatii lor, in cazuri precum partaj, vanzare, dezmembrare.