Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in sector 2, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz aveti oportunitatea de a completa formularul de mai jos pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in sector 2

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce trebuie sa facem inainte sa ne viziteze un evaluator imobiliar

Atunci cand se pregatesc sa scoata la vanzare un apartament, e benefic ca proprietarii sa acorde atentie deosebita acelor aspecte pe care le va lua in calcul un evaluator imobiliar sector 2 pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie gandita bine poate sa ridice valoarea evaluata a unei locuinte cu cateva mii de lei. Sunt o serie de detalii pe care un evaluator imobiliar le va include cand face evaluarea unei locuinte.

In acest fel, specialistul va executa o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, si a celor exterioare, ori daca e vorba despre gradini, despre detinerea unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru intretinerea proprietatii respective. Si starea proprietatilor comune, curatenia existenta si imbunatatirile aduse, in special in acele momente cand e vorba despre un bloc, vor trebui sa fie luate in calcul de catre specialistul selectat.

In cazul evaluarii, primul domeniu avut in vedere e partea juridica, documentatia. In legatura cu lipsurile care cad in sarcina posesorului sa le remedieze atunci cand doreste o evaluare realizata asupra apartamentului, ele sunt legate de de aspectul respectivei locuinte.

Apartamentul va fi curatat, e necesar sa se realizeze izolatia termica, de asemenea sa se monteze si geamuri termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar identifica mai ales umezeala si peretele innegrit. Insa nici cheltuielile foarte mari nu sunt indicate. Astfel, nu e indicat sa se investeasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea proprietatii.

La calculul valorii unei proprietati sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile acesteia. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli si licee, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale etc. Inclusiv unele proiecte nefinalizate au puterea sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un hipermarket aflat in constructie in zona va impacta pozitiv suma de vanzare, dupa cum ridicarea unui bloc turn chiar langa o vila care este scoasa la vanzare ii poate reduce dramatic costul.

Pentru inceput, posesorul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar hartiile care arata dreptul sau asupra locuintei. Prin urmare, e nevoie de hartiile de proprietate originale ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul ce contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). In acelasi timp, trebuie facuta intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va crea copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un expert evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca detalii legate atat de imobil, cat si de zona. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa detalii privitoare atat de locuinta. Expertul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea se gasesc undeva intre 70 si 200 de euro, influentate fiind de pretul imobilului evaluat.

O evaluare se impune cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. Exista totusi si imprejurari unde proprietarii pot angaja direct la un evaluator imobiliar sector 2 ca sa afle valoarea cat mai corecta a proprietatii lor, in situatii precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).