Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in sector 3, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci aveti oportunitatea de a completa formularul de mai jos pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Evaluari24! – Este rapid, este comod, si este complet gratuit! !

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in sector 3

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e bine sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

In acele momente cand au luat hotararea sa scoata la vanzare un imobil, e indicat ca detinatorii sa acorde atentie marita acelor domenii pe care le va lua in calcul un evaluator imobiliar sector 3 pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta are puterea sa ridice pretul evaluat al unui apartament cu cateva mii de lei. Sunt o gramada de lucruri pe care un evaluator imobiliar se va baza cand executa operatiunea de evaluare a unei locuinte.

In acest fel, expertul va face o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca vorbim despre gradini, despre existenta unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru mentenanta proprietatii respective. Si situatia proprietatilor detinute in comun, curatenia si imbunatatirile aduse, in special atunci cand e vorba despre blocuri, vor trebui sa fie luate in calcul de catre expertul desemnat.

In situatia evaluarii, primul domeniu de urmarit e partea juridica, documentatia. Legat de problemele care tin de sarcina posesorului sa le remedieze atunci cand doreste o evaluare efectuata asupra locuintei, ele sunt legate de de aspectul respectivei locuinte.

Acesta va fi igienizat, e nevoie sa se faca izolatia termica, dar sa se puna si ferestre termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar observa mai ales umezeala si peretele innegrit. Insa nici cheltuielile foarte mari nu sunt recomandate. Astfel, nu e indicat sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La estimarea valorii unei proprietati sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile acesteia. Evaluatorii imobiliari vor fi interesati de atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli si licee, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale etc. Trebuie mentionat ca si unele proiecte nefinalizate au puterea sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un hipermarket care se construieste in zona va ridica cifra de vanzare, in acelasi fel in care cladirea unui bloc inalt imediat langa o vila care este scoasa spre vanzare ii poate reduce dramatic costul.

La start, posesorul va oferi expertului evaluator imobiliar actele care ilustreaza dreptul sau asupra proprietatii. Deci, e nevoie de documentele de proprietate originale ale imobilului care e scos la vanzare, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul ce contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). In acelasi timp, trebuie facuta intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste documente, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca detalii privitoare atat de proprietate, cat si de zona. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa detalii privitoare atat de proprietate. Expertul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate cazuri cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului sunt cuprinse undeva intre 80 si 200 euro, fiind legate de de valoarea imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei se impune cand se se planifica a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. Exista totusi si situatii unde detinatorii pot apela direct la un evaluator imobiliar sector 3 ca sa afle valoarea cat mai exacta a proprietatii lor, in situatii precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.