Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in sector 4, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz puteti completa formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din localitatea Dvs prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, este comod, si este complet gratuit! !

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Primiti rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in sector 4

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce trebuie sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

In perioada cand se pregatesc sa scoata la vanzare o garsoniera, e indicat ca detinatorii sa acorde atentie marita acelor domenii pe care le va evalua un evaluator imobiliar sector 4 pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta are puterea sa creasca valoarea evaluata a unei proprietati chiar si cu cateva mii de lei. Exista o gramada de lucruri pe care un evaluator imobiliar se va baza cand executa procedura de evaluare a unei locuinte.

In acest fel, profesionistul va face o analiza legata de calitatea si tarea constructiei, a finisajelor si imbunatatirilor interioare, si a celor exterioare, ori daca e vorba despre gradini, despre existenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre costul lunar pentru mentenanta locuintei respective. Si situatia spatiilor comune, curatenia existenta si imbunatatirile aduse, in special atunci cand e vorba despre un bloc, vor fi luate in calcul de catre expertul desemnat.

In cazul evaluarii, primul aspect avut in vedere e partea juridica, documentatia. Cu privire la deficientele care cad in sarcina detinatorului sa le repare cand vrea o evaluare efectuata asupra apartamentului, ele sunt legate de de aspectul acelei proprietati.

Acesta va fi igienizat, va trebui sa se faca izolatia termica, insa sa se puna si geamuri termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar identifica mai ales umezeala si peretele innegrit. Dar nici investitiile foarte mari nu sunt indicate. Astfel, nu e indicat sa se cheltuie in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La estimarea valorii unei locuinte sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli si licee, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun, centre comerciale s.a.m.d. Trebuie mentionat ca si diverse lucrari neterminate pot sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un market aflat in stadiu de constructie in zona va ridica pretul de vanzare, in acelasi fel in care constructia unui bloc cu multe etaje foarte aproape de o vila care este scoasa la vanzare ii poate reduce substantial pretul.

Intr-o prima faza, proprietarul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar documentele care arata dreptul sau asupra proprietatii. Prin urmare, e nevoie de actele de proprietate originale ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul ce contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului respectiv). In acelasi timp, trebuie facuta intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand sunt implicate vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va crea copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca detalii privitoare atat de locuinta, cat si de imprejurimi. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca aspecte legate atat de imobil. Specialistul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului sunt cuprinse undeva intre 100 si 200 de euro, in functie de costul imobilului evaluat.

O evaluare trebuie realizata cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar precedent. Pot fi intalnite insa si contexte unde posesorii pot apela direct la un evaluator imobiliar sector 4 ca sa afle valoarea cat mai exacta a imobilului lor, in cazuri precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.