Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in sector 6, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci puteti completa formularul din continuare pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati locali cu ajutorul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Primiti rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in sector 6

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e recomandat sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

In perioada cand se decid sa scoata la vanzare un imobil, e indicat ca posesorii sa acorde atentie marita acelor aspecte pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar sector 6 pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta are puterea sa ridice valoarea evaluata a unei locuinte chiar si cu cateva mii de lei. Asta deorece exista o multime de lucruri pe care un evaluator imobiliar se va baza cand face operatiunea de evaluare a unei locuinte.

Astfel, specialistul va face o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, iar daca vorbim despre gradini, despre existenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru mentenanta locuintei respective. Si situatia dependintelor detinute in comun, gradul de curatenie si imbunatatirile, in special in acele momente cand discutia este despre blocuri, vor trebui sa fie luate in calcul de catre profesionistul selectat.

In cazul evaluarii, primul fapt avut in vedere e partea juridica, documentatia. In legatura cu lipsurile care cad in sarcina posesorului sa le remedieze cand solicita o evaluare executata asupra locuintei, ele sunt legate de de aspectul acelei locuinte.

Respectivul imobil va fi igienizat, e necesar sa se faca izolatia termica, insa sa se instaleze si ferestre termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar observa in special umezeala si peretele innegrit. Dar nici cheltuielile deosebit de mari nu sunt indicate. Astfel, nu e bine sa se cheltuie in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzare.

La estimarea valorii unei locuinte sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile sale. Evaluatorii imobiliari vor fi interesati de atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli si licee, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun, centre comerciale s.a.m.d. Trebuie mentionat ca si unele proiecte neterminate ar putea sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un supermarket care se construieste in zona inalta suma de vanzare, dupa cum ridicarea unui bloc inalt imediat langa o casa care este scoasa spre vanzare ii poate scadea dramatic costul.

La start, detinatorul va prezenta expertului evaluator imobiliar documentele care ilustreaza dreptul sau asupra proprietatii. Prin urmare, e nevoie de actele de proprietate originale ale imobilului ce urmeaza a fi vandut, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul care contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). Totodata, e necesara intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand sunt implicate vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa aspecte privitoare atat de imobil, cat si de vecinatati. apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere aspecte ce tin atat de locuinta. Expertul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost cazuri cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului sunt cuprinse undeva intre 70 si 200 de euro, influentate fiind de pretul imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei se impune cand se se planifica a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar precedent. Pot fi intalnite totusi si contexte unde posesorii pot angaja direct la un evaluator imobiliar sector 6 ca sa afle valoarea cat mai corecta a imobilului lor, in situatii precum partaj, vanzare, dezmembrare.