Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in sector 6, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz puteti completa formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din localitatea Dvs prin intermediul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid oferte de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in sector 6

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e recomandat sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

Atunci cand se pregatesc sa vanda un apartament, e indicat ca posesorii sa acorde atentie deosebita acelor aspecte pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar sector 6 cu scopul de a estima valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta are puterea sa creasca valoarea evaluata a unei locuinte cu cateva mii de lei. Sunt o gramada de detalii pe care un evaluator imobiliar le va include cand realizeaza procedura de evaluare a unei locuinte.

In acest fel, expertul va realiza o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca e vorba despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru intretinerea locuintei respective. Si starea proprietatilor detinute in comun, curatenia si imbunatatirile realizate, mai ales atunci cand e vorba despre blocuri, vor fi luate in calcul de catre profesionistul selectat.

In cazul evaluarii, principalul aspect avut in vedere e partea juridica, documentatia. Cu privire la problemele care cad in sarcina posesorului sa le repare cand doreste o evaluare efectuata asupra locuintei, ele tin de aspectul respectivei locuinte.

Apartamentul va fi curatat, e necesar sa se faca izolatia termica, dar sa se monteze si geamuri termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar observa in special umezeala si mucegaiul. Insa nici investitiile exagerate nu sunt indicate. Astfel, nu trebuie sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea proprietatii.

La determinarea valorii unei proprietati sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile sale. Evaluatorii imobiliari vor observa atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli si licee, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun, centre comerciale si asa mai departe. Trebuie mentionat ca si unele proiecte in progres pot sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un hipermarket aflat in constructie in zona va impacta pozitiv pretul de vanzare, dupa cum constructia unui bloc cu multe etaje imediat langa o vila care este scoasa la vanzare ii poate reduce semnificativ pretul.

Pentru inceput, detinatorul va prezenta expertului evaluator imobiliar actele care demonstreaza dreptul sau asupra locuintei. Prin urmare, sunt necesare actele de proprietate in original ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul ce contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). In acelasi timp, trebuie facuta intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste documente, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere detalii privitoare atat de locuinta, cat si de vecinatati. apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa aspecte privitoare atat de locuinta. Expertul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile evaluarii se gasesc undeva intre 70 si 200 de euro, in functie de costul imobilului evaluat.

Acest proces se impune cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. Exista totusi si contexte unde posesorii pot discuta direct la un evaluator imobiliar sector 6 ca sa afle valoarea cat mai exacta a imobilului lor, in cazuri precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.