Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Sfantu Gheorghe, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci aveti oportunitatea de a completa formularul urmator pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 specialisti autorizati din orasul Dvs prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferte de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Sfantu Gheorghe

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e bine sa facem inainte de vizita unui evaluator imobiliar

In perioada cand au luat hotararea sa instraineze o garsoniera, e recomandat ca detinatorii sa acorde atentie deosebita acelor aspecte pe care le va evalua un evaluator imobiliar Sfantu Gheorghe pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie gandita bine are puterea sa creasca pretul evaluat al unei locuinte cu cateva mii de lei. Exista o multime de detalii pe care un evaluator imobiliar le va lua in calcul cand executa evaluarea unei locuinte.

Astfel, expertul va executa o analiza legata de calitatea si tarea constructiei, a finisajelor si imbunatatirilor interioare, dar si a celor exterioare, iar daca discutam despre gradini, despre existenta unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre costul lunar pentru administrarea locuintei respective. Si situatia proprietatilor detinute in comun, curatenia si imbunatatirile aduse, in special in acele momente cand e vorba despre un bloc, vor fi luate in calcul de catre specialistul selectat.

In cazul evaluarii, cel dintai fapt de luat in calcul e partea juridica, documentatia. Cu privire la problemele care cad in sarcina proprietarului sa le repare atunci cand doreste o evaluare realizata asupra apartamentului, ele tin de aspectul respectivei locuinte.

Respectivul imobil va fi curatat, e nevoie sa se faca izolatia termica, insa sa se puna si ferestre termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar identifica mai ales umezeala si mucegaiul. Dar nici investitiile deosebit de mari nu sunt indicate. Astfel, nu e bine sa se cheltuie in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La estimarea valorii unei locuinte sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor observa atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun s.a.m.d. Chiar si diverse investitii neterminate au puterea sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un market care se construieste in zona va impacta pozitiv suma de vanzare, dupa cum ridicarea unui bloc cu multe etaje foarte aproape de o casa care este scoasa spre vanzare ii poate trage in jos substantial pretul.

Intr-o prima faza, detinatorul va prezenta expertului evaluator imobiliar documentele care ilustreaza dreptul sau asupra locuintei. Asadar, e nevoie de documentele de proprietate in original ale imobilului care e scos la vanzare, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul ce contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). De asemenea, trebuie facuta intabularea imobilului pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand este vorba despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere detalii legate atat de imobil, cat si de vecinatati. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa aspecte privitoare atat de proprietate. Specialistul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului sunt cuprinse undeva intre 70 si 200 de euro, influentate fiind de costul imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei este necesar cand se doreste a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. S-au vazut insa si imprejurari unde detinatorii pot apela direct la un evaluator imobiliar Sfantu Gheorghe ca sa afle valoarea cat mai exacta a imobilului lor, in situatii precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).