Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Sibiu, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz aveti oportunitatea de a completa formularul urmator pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati din localitatea Dvs prin intermediul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Sibiu

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e bine sa facem inainte sa ne viziteze un evaluator imobiliar

In acele momente cand se decid sa vanda un apartament, e indicat ca posesorii sa acorde atentie sporita acelor domenii pe care le va evalua un evaluator imobiliar Sibiu pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta poate sa ridice pretul evaluat al unui apartament cu cateva mii de euro. Sunt o multime de detalii pe care un evaluator imobiliar se va baza cand face procedura de evaluare a unei locuinte.

In acest fel, profesionistul va executa o analiza a starii si calitatii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca discutam despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru intretinerea proprietatii respective. Si starea spatiilor detinute in comun, curatenia existenta si imbunatatirile, mai ales in situatiile cand discutia este despre un bloc, e necesar sa fie luate in calcul de catre profesionistul ales.

In cazul evaluarii, cel dintai fapt avut in vedere e partea juridica, documentatia. In legatura cu deficientele care cad in sarcina detinatorului sa le rezolve atunci cand doreste o evaluare efectuata asupra proprietatii, ele sunt legate de de aspectul acelei proprietati.

Apartamentul va fi igienizat, e nevoie sa se faca izolatia termica, insa sa se monteze si geam termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar vede in special umezeala si peretele innegrit. Insa nici cheltuielile exagerate nu sunt indicate. Astfel, nu trebuie sa se investeasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La estimarea valorii unei proprietati sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, dar si distanta fata de scoli si facultati, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun si asa mai departe. Trebuie mentionat ca si diverse investitii in progres pot sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un hipermarket aflat in stadiu de constructie in zona inalta suma de vanzare, in acelasi fel in care constructia unui bloc cu multe etaje foarte aproape de o casa care se doreste a fi vanduta ii poate trage in jos semnificativ valoarea.

La start, posesorul va prezenta expertului evaluator imobiliar hartiile care arata dreptul sau asupra apartamentului. Deci, sunt necesare documentele de proprietate originale ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul care contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). De asemenea, e necesara intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va crea copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca detalii privitoare atat de proprietate, cat si de imprejurimi. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Se face o programare la un expert evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa chestiuni ce tin atat de imobil. Expertul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului sunt cuprinse undeva intre 100 si 200 de euro, influentate fiind de costul imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei trebuie realizata cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. Pot fi intalnite totusi si imprejurari unde proprietarii pot discuta direct la un evaluator imobiliar Sibiu ca sa afle valoarea cat mai corecta a locuintei lor, in cazuri precum partaj, vanzare, dezmembrare.