Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Slatina, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz va invitam sa completati formularul din continuare pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din orasul Dvs prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Primiti rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in Slatina

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e bine sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

In acele momente cand se pregatesc sa scoata la vanzare un apartament, e indicat ca detinatorii sa acorde atentie marita acelor domenii pe care le va evalua un evaluator imobiliar Slatina pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta e capabila sa creasca pretul evaluat al unui apartament chiar si cu cateva mii de lei. Exista o serie de chestiuni pe care un evaluator imobiliar se va baza cand realizeaza operatiunea de evaluare a unei locuinte.

Astfel, profesionistul va executa o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca e vorba despre gradini, despre detinerea unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru administrarea locuintei respective. Si situatia dependintelor detinute in comun, gradul de curatenie si imbunatatirile realizate, in special atunci cand discutia este despre un bloc, vor fi luate in calcul de catre profesionistul selectat.

In cazul evaluarii, principalul fapt de luat in calcul e partea juridica, documentatia. Cu privire la deficientele care cad in sarcina proprietarului sa le remedieze atunci cand doreste o evaluare executata asupra locuintei, ele sunt legate de de aspectul acelei locuinte.

Apartamentul va fi curatat, e nevoie sa se realizeze izolatia termica, dar sa se monteze si ferestre termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar vede in special umezeala si mucegaiul. Dar nici investitiile foarte mari nu sunt recomandate. Astfel, nu e bine sa se investeasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzare.

La determinarea valorii unei proprietati sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile acesteia. Evaluatorii imobiliari vor fi interesati de atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale etc. Chiar si unele proiecte neterminate pot sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un supermarket aflat in constructie in zona va impacta pozitiv suma de vanzare, in acelasi fel in care constructia unui bloc cu multe etaje chiar langa o casa care este scoasa spre vanzare ii poate reduce substantial costul.

Intr-o prima faza, posesorul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar actele care arata dreptul sau asupra apartamentului. Deci, sunt necesare actele de proprietate in original ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul care contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). Totodata, trebuie facuta intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand sunt implicate vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste documente, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa chestiuni privitoare atat de locuinta, cat si de imprejurimi. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa detalii legate atat de locuinta. Expertul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile evaluarii sunt cuprinse undeva intre 70 si 200 de euro, in functie de pretul imobilului evaluat.

Acest proces este necesar cand se se planifica a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. Pot fi intalnite de asemenea si imprejurari unde detinatorii pot discuta direct la un evaluator imobiliar Slatina ca sa afle valoarea cat mai exacta a imobilului lor, in situatii precum partaj, vanzare, dezmembrare.