Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Slatina, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci aveti oportunitatea de a completa formularul din continuare pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali cu ajutorul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in Slatina

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e bine sa facem inainte sa ne viziteze un evaluator imobiliar

Atunci cand au luat hotararea sa instraineze o garsoniera, e indicat ca proprietarii sa acorde atentie deosebita acelor domenii pe care le va lua in calcul un evaluator imobiliar Slatina pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie gandita bine poate sa ridice valoarea evaluata a unui apartament cu cateva mii de lei. Asta deorece exista o gramada de detalii pe care un evaluator imobiliar se va baza cand face evaluarea unei locuinte.

In acest fel, expertul va executa o analiza a starii si calitatii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, si a celor exterioare, ori daca discutam despre gradini, despre existenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru intretinerea proprietatii respective. Si starea proprietatilor comune, curatenia existenta si imbunatatirile, mai ales in situatiile cand vorbim despre blocuri, vor trebui sa fie luate in calcul de catre profesionistul ales.

In situatia evaluarii, cel dintai domeniu avut in vedere e partea juridica, documentatia. Legat de deficientele care tin de sarcina proprietarului sa le rezolve atunci cand vrea o evaluare realizata asupra locuintei, ele sunt legate de de aspectul acelei locuinte.

Respectivul imobil va fi igienizat, va trebui sa se realizeze izolatia termica, dar sa se instaleze si geam termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar identifica in special umezeala si mucegaiul. Dar nici cheltuielile deosebit de mari nu sunt recomandate. Astfel, nu e bine sa se investeasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea proprietatii.

La calculul valorii unei locuinte sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile acesteia. Evaluatorii imobiliari vor observa atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli si licee, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun si asa mai departe. Trebuie mentionat ca si diverse proiecte in progres pot sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un market care se construieste in zona inalta pretul de vanzare, in acelasi fel in care cladirea unui bloc turn foarte aproape de o casa care este scoasa spre vanzare ii poate trage in jos substantial pretul.

Intr-o prima faza, proprietarul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar actele care arata dreptul sau asupra apartamentului. Prin urmare, e nevoie de actele de proprietate originale ale imobilului ce urmeaza a fi vandut, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul care contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). In acelasi timp, trebuie facuta intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa aspecte ce tin atat de imobil, cat si de vecinatati. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un expert evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca chestiuni privitoare atat de proprietate. Specialistul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost cazuri cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile evaluarii sunt cuprinse undeva intre 80 si 200 euro, influentate fiind de valoarea imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei este necesar cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. S-au vazut insa si contexte unde detinatorii pot discuta direct la un evaluator imobiliar Slatina ca sa afle valoarea cat mai corecta a locuintei lor, in situatii precum partaj, vanzare, dezmembrare.