Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Suceava, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz puteti completa formularul de mai jos pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 specialisti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Primiti rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in Suceava

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce trebuie sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

Atunci cand au luat hotararea sa scoata la vanzare un imobil, e benefic ca detinatorii sa acorde atentie sporita acelor aspecte pe care le va evalua un evaluator imobiliar Suceava cu scopul de a estima valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta e capabila sa creasca pretul evaluat al unei proprietati chiar si cu cateva mii de lei. Exista o serie de chestiuni pe care un evaluator imobiliar se va baza cand face operatiunea de evaluare a unei locuinte.

Astfel, specialistul va face o analiza a starii si calitatii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca discutam despre gradini, despre existenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre costul lunar pentru mentenanta proprietatii respective. Si situatia dependintelor detinute in comun, curatenia existenta si imbunatatirile, in special atunci cand discutia este despre un bloc, vor fi luate in calcul de catre expertul ales.

In situatia evaluarii, cel dintai domeniu de urmarit e partea juridica, documentatia. In legatura cu deficientele care tin de sarcina detinatorului sa le remedieze cand doreste o evaluare executata asupra locuintei, ele tin de aspectul acelei locuinte.

Apartamentul va fi igienizat, e nevoie sa se realizeze izolatia termica, de asemenea sa se puna si ferestre termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar vede mai ales umezeala si peretele innegrit. Dar nici cheltuielile exagerate nu sunt recomandate. Astfel, nu e bine sa se cheltuie in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La calculul valorii unei proprietati sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun, centre comerciale si asa mai departe. Inclusiv diverse lucrari in progres pot sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un supermarket aflat in constructie in zona inalta cifra de vanzare, dupa cum ridicarea unui bloc cu multe etaje chiar langa o casa care este scoasa la vanzare ii poate scadea semnificativ costul.

Intr-o prima faza, proprietarul va prezenta expertului evaluator imobiliar hartiile care arata dreptul sau asupra apartamentului. Prin urmare, sunt necesare actele de proprietate originale ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul ce contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). In acelasi timp, trebuie facuta intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va crea copii dupa toate aceste documente, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa aspecte ce tin atat de proprietate, cat si de vecinatati. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa detalii privitoare atat de proprietate. Specialistul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea sunt cuprinse undeva intre 100 si 200 de euro, influentate fiind de costul imobilului evaluat.

O evaluare se impune cand se doreste a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. S-au vazut de asemenea si situatii unde detinatorii pot angaja direct la un evaluator imobiliar Suceava ca sa afle valoarea cat mai corecta a locuintei lor, in cazuri precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).