Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Suceava, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci puteti completa formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Suceava

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e recomandat sa facem inainte de vizita unui evaluator imobiliar

In acele momente cand se pregatesc sa instraineze o garsoniera, e benefic ca posesorii sa acorde atentie deosebita acelor chestiuni pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar Suceava pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta poate sa ridice valoarea evaluata a unei locuinte cu cateva mii de euro. Asta deorece exista o multime de detalii pe care un evaluator imobiliar le va include cand realizeaza procedura de evaluare a unei locuinte.

Astfel, specialistul va realiza o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, si a celor exterioare, ori daca vorbim despre gradini, despre existenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru mentenanta proprietatii respective. Si starea spatiilor detinute in comun, gradul de curatenie si imbunatatirile, in special in situatiile cand e vorba despre un bloc, e necesar sa fie luate in calcul de catre profesionistul selectat.

In cazul evaluarii, cel dintai domeniu de urmarit e partea juridica, documentatia. In legatura cu problemele care tin de sarcina posesorului sa le remedieze atunci cand solicita o evaluare efectuata asupra proprietatii, ele tin de aspectul acelei proprietati.

Respectivul imobil va fi curatat, e nevoie sa se faca izolatia termica, de asemenea sa se monteze si geam termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar vede mai ales umezeala si peretele innegrit. Dar nici investitiile exagerate nu sunt indicate. Astfel, nu e indicat sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea proprietatii.

La estimarea valorii unei proprietati sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile acesteia. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun, centre comerciale s.a.m.d. Inclusiv unele lucrari nefinalizate ar putea sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un market aflat in stadiu de constructie in zona va impacta pozitiv pretul de vanzare, dupa cum constructia unui bloc turn foarte aproape de o vila care este scoasa spre vanzare ii poate reduce semnificativ valoarea.

Intr-o prima faza, detinatorul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar actele care demonstreaza dreptul sau asupra apartamentului. Prin urmare, sunt necesare hartiile de proprietate in original ale imobilului care e scos la vanzare, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul care contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). In acelasi timp, trebuie facuta intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand este vorba despre vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere detalii ce tin atat de imobil, cat si de imprejurimi. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere aspecte privitoare atat de imobil. Profesionistul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile evaluarii sunt cuprinse undeva intre 100 si 200 de euro, fiind legate de de pretul imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei este necesar cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. Pot fi intalnite insa si situatii unde detinatorii pot discuta direct la un evaluator imobiliar Suceava ca sa afle valoarea cat mai exacta a imobilului lor, in situatii precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.