Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Targoviste, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz va invitam sa completati formularul urmator pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Targoviste

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e indicat sa facem inainte de vizita unui evaluator imobiliar

In perioada cand se pregatesc sa scoata la vanzare o garsoniera, e indicat ca proprietarii sa acorde atentie marita acelor chestiuni pe care le va lua in calcul un evaluator imobiliar Targoviste cu scopul de a estima valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta e capabila sa ridice valoarea evaluata a unui apartament chiar si cu cateva mii de lei. Asta deorece exista o gramada de lucruri pe care un evaluator imobiliar se va baza cand executa procedura de evaluare a unei locuinte.

Astfel, specialistul va executa o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, dar si a celor exterioare, ori daca discutam despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru mentenanta proprietatii respective. Si situatia proprietatilor detinute in comun, curatenia si imbunatatirile, in special in situatiile cand vorbim despre un bloc, e necesar sa fie luate in calcul de catre expertul selectat.

In cazul evaluarii, primul aspect avut in vedere e partea juridica, documentatia. In legatura cu lipsurile care cad in sarcina proprietarului sa le rezolve atunci cand vrea o evaluare executata asupra locuintei, ele tin de aspectul acelei locuinte.

Apartamentul va fi curatat, va trebui sa se faca izolatia termica, dar sa se puna si geam termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar identifica in special umezeala si peretele innegrit. Insa nici cheltuielile foarte mari nu sunt indicate. Astfel, nu e bine sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea proprietatii.

La estimarea valorii unei proprietati sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile sale. Evaluatorii imobiliari vor fi interesati de atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun si asa mai departe. Chiar si diverse investitii in progres pot sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un market care se construieste in zona inalta cifra de vanzare, dupa cum constructia unui bloc turn imediat langa o casa care este scoasa spre vanzare ii poate reduce semnificativ valoarea.

Intr-o prima faza, detinatorul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar hartiile care demonstreaza dreptul sau asupra locuintei. Asadar, e nevoie de hartiile de proprietate in original ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul ce contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). De asemenea, trebuie facuta intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand este vorba despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste documente, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un expert evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa chestiuni privitoare atat de imobil, cat si de imprejurimi. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un expert evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa detalii privitoare atat de imobil. Profesionistul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului se situeaza undeva intre 80 si 200 euro, influentate fiind de valoarea imobilului evaluat.

Acest proces se impune cand se doreste a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. Pot fi intalnite de asemenea si contexte unde proprietarii pot apela direct la un evaluator imobiliar Targoviste ca sa afle valoarea cat mai exacta a proprietatii lor, in cazuri precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).