Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Targu Jiu, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci aveti oportunitatea de a completa formularul urmator pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati locali cu ajutorul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferte de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Targu Jiu

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e indicat sa facem inainte de vizita unui evaluator imobiliar

In acele momente cand se pregatesc sa vanda un apartament, e recomandat ca detinatorii sa acorde atentie marita acelor chestiuni pe care le va lua in calcul un evaluator imobiliar Targu Jiu pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie gandita bine are puterea sa ridice valoarea evaluata a unui apartament chiar si cu cateva mii de euro. Asta deorece exista o serie de chestiuni pe care un evaluator imobiliar le va lua in calcul cand executa operatiunea de evaluare a unei locuinte.

Astfel, specialistul va realiza o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, iar daca vorbim despre gradini, despre detinerea unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru administrarea proprietatii respective. Si situatia dependintelor detinute in comun, curatenia si imbunatatirile, mai ales in acele momente cand e vorba despre blocuri, vor trebui sa fie luate in calcul de catre specialistul desemnat.

In cazul evaluarii, primul domeniu avut in vedere e partea juridica, documentatia. Cu privire la problemele care cad in sarcina proprietarului sa le remedieze cand solicita o evaluare efectuata asupra locuintei, ele tin de aspectul respectivei locuinte.

Acesta va fi curatat, e necesar sa se faca izolatia termica, insa sa se monteze si geam termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar identifica in special umezeala si mucegaiul. Insa nici investitiile foarte mari nu sunt recomandate. Astfel, nu trebuie sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La calculul valorii unei proprietati sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile acesteia. Evaluatorii imobiliari vor observa atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun, centre comerciale s.a.m.d. Chiar si unele investitii nefinalizate ar putea sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un market aflat in stadiu de constructie in zona va ridica cifra de vanzare, dupa cum cladirea unui bloc cu multe etaje chiar langa o vila care este scoasa la vanzare ii poate reduce dramatic pretul.

La start, proprietarul va oferi expertului evaluator imobiliar hartiile care arata dreptul sau asupra proprietatii. Asadar, sunt necesare documentele de proprietate originale ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul ce contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). De asemenea, trebuie facuta intabularea imobilului pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand sunt implicate vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere chestiuni privitoare atat de imobil, cat si de vecinatati. apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un expert evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca aspecte legate atat de imobil. Expertul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile evaluarii sunt cuprinse undeva intre 70 si 200 de euro, fiind legate de de costul imobilului evaluat.

O evaluare este necesar cand se doreste a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. S-au vazut de asemenea si imprejurari unde detinatorii pot discuta direct la un evaluator imobiliar Targu Jiu ca sa afle valoarea cat mai corecta a locuintei lor, in cazuri precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.