Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Timisoara, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?
In acest caz va invitam sa completati formularul din continuare pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!
(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)
Obtineti rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in Timisoara
- Faceti economie de energie, timp si bani
- Oferte doar de la experti verificati
- Ofertarea e complet gratuita
- Obtineti un pret avantajos
- E atat de simplu
Ce trebuie sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar
In acele momente cand se decid sa vanda o garsoniera, e indicat ca posesorii sa acorde atentie deosebita acelor aspecte pe care le va lua in calcul un evaluator imobiliar Timisoara pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.
O investitie inteligenta poate sa ridice pretul evaluat al unei proprietati cu cateva mii de euro. Exista o gramada de detalii pe care un evaluator imobiliar le va lua in calcul cand face evaluarea unei locuinte.
Asadar, specialistul va realiza o analiza legata de calitatea si tarea constructiei, a finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca vorbim despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre costul lunar pentru intretinerea locuintei respective. Si situatia proprietatilor detinute in comun, curatenia existenta si imbunatatirile realizate, mai ales in situatiile cand discutia este despre un bloc, vor fi luate in calcul de catre expertul selectat.
In cazul evaluarii, primul domeniu de luat in calcul e partea juridica, documentatia. Cu privire la problemele care cad in sarcina proprietarului sa le repare atunci cand vrea o evaluare executata asupra apartamentului, ele sunt legate de de aspectul acelei proprietati.
Apartamentul va fi igienizat, e nevoie sa se faca izolatia termica, dar sa se puna si geamuri termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar observa mai ales umezeala si mucegaiul. Dar nici cheltuielile foarte mari nu sunt indicate. Astfel, nu e bine sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea proprietatii.
La determinarea valorii unei locuinte sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor fi interesati de atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale si asa mai departe. Trebuie mentionat ca si unele investitii nefinalizate ar putea sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un market aflat in stadiu de constructie in zona va ridica cifra de vanzare, in acelasi fel in care ridicarea unui bloc cu multe etaje foarte aproape de o vila care se doreste a fi vanduta ii poate reduce semnificativ valoarea.
La start, proprietarul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar actele care demonstreaza dreptul sau asupra locuintei. Deci, sunt necesare actele de proprietate originale ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul care contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). De asemenea, trebuie facuta intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).
Cand se discuta despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un expert evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca aspecte ce tin atat de proprietate, cat si de vecinatati. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Se face o programare la un expert evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa chestiuni legate atat de locuinta. Specialistul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost cazuri cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea se gasesc undeva intre 80 si 200 euro, fiind legate de de pretul imobilului evaluat.
O evaluare se impune cand se doreste a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar precedent. S-au vazut de asemenea si situatii unde posesorii pot discuta direct la un evaluator imobiliar Timisoara ca sa afle valoarea cat mai exacta a locuintei lor, in situatii precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).