Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Tulcea, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci puteti completa formularul de mai jos pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid oferte de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Tulcea

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e indicat sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

In perioada cand au luat hotararea sa instraineze o garsoniera, e indicat ca detinatorii sa acorde atentie deosebita acelor aspecte pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar Tulcea pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta poate sa ridice valoarea evaluata a unui apartament chiar si cu cateva mii de lei. Exista o serie de chestiuni pe care un evaluator imobiliar le va include cand face evaluarea unei locuinte.

In acest fel, profesionistul va executa o analiza a starii si calitatii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, dar si a celor exterioare, ori daca vorbim despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru intretinerea proprietatii respective. Si situatia spatiilor comune, gradul de curatenie si imbunatatirile aduse, in special atunci cand e vorba despre blocuri, vor fi luate in calcul de catre profesionistul selectat.

In cazul evaluarii, primul fapt avut in vedere e partea juridica, documentatia. Legat de lipsurile care cad in sarcina proprietarului sa le repare atunci cand vrea o evaluare realizata asupra apartamentului, ele sunt legate de de aspectul respectivei locuinte.

Acesta va fi curatat, e nevoie sa se realizeze izolatia termica, de asemenea sa se instaleze si ferestre termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar vede mai ales umezeala si mucegaiul. Dar nici cheltuielile deosebit de mari nu sunt recomandate. Astfel, nu e indicat sa se cheltuie in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzare.

La estimarea valorii unei locuinte sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile sale. Evaluatorii imobiliari vor observa atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun etc. Trebuie mentionat ca si diverse lucrari neterminate au puterea sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un market aflat in stadiu de constructie in zona va impacta pozitiv suma de vanzare, dupa cum cladirea unui bloc turn imediat langa o casa care se doreste a fi vanduta ii poate scadea dramatic pretul.

Pentru inceput, posesorul va prezenta expertului evaluator imobiliar documentele care demonstreaza dreptul sau asupra apartamentului. Asadar, e nevoie de hartiile de proprietate originale ale imobilului care e scos la vanzare, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul ce contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului respectiv). De asemenea, trebuie facuta intabularea imobilului pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand sunt implicate vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va crea copii dupa toate aceste documente, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca chestiuni ce tin atat de imobil, cat si de zona. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Se face o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca aspecte privitoare atat de imobil. Expertul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea se gasesc undeva intre 70 si 200 de euro, in functie de pretul imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei este necesar cand se se planifica a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. S-au vazut totusi si situatii unde posesorii pot angaja direct la un evaluator imobiliar Tulcea ca sa afle valoarea cat mai exacta a proprietatii lor, in situatii precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).