Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Tulcea, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci va invitam sa completati formularul urmator pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati din localitatea Dvs prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferte de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Tulcea

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e bine sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

Atunci cand au luat hotararea sa scoata la vanzare o garsoniera, e indicat ca posesorii sa acorde atentie marita acelor aspecte pe care le va lua in calcul un evaluator imobiliar Tulcea pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta poate sa ridice pretul evaluat al unei proprietati cu cateva mii de euro. Asta deorece exista o multime de lucruri pe care un evaluator imobiliar se va baza cand realizeaza procedura de evaluare a unei locuinte.

Astfel, specialistul va realiza o analiza legata de calitatea si tarea constructiei, a finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca e vorba despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru administrarea locuintei respective. Si situatia proprietatilor detinute in comun, curatenia si imbunatatirile aduse, in special in acele momente cand e vorba despre un bloc, e necesar sa fie luate in calcul de catre expertul ales.

In cazul evaluarii, primul domeniu avut in vedere e partea juridica, documentatia. Legat de problemele care cad in sarcina detinatorului sa le rezolve atunci cand solicita o evaluare executata asupra apartamentului, ele tin de aspectul acelei locuinte.

Respectivul imobil va fi igienizat, e nevoie sa se realizeze izolatia termica, dar sa se instaleze si ferestre termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar identifica mai ales umezeala si peretele innegrit. Insa nici investitiile exagerate nu sunt recomandate. Astfel, nu e bine sa se cheltuie in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La calculul valorii unei proprietati sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile sale. Evaluatorii imobiliari vor observa atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, dar si distanta fata de scoli si facultati, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale etc. Inclusiv diverse proiecte in progres au puterea sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un hipermarket aflat in constructie in zona va ridica cifra de vanzare, in acelasi fel in care constructia unui bloc cu multe etaje imediat langa o casa care este scoasa spre vanzare ii poate trage in jos semnificativ pretul.

Pentru inceput, posesorul va oferi expertului evaluator imobiliar hartiile care demonstreaza dreptul sau asupra proprietatii. Prin urmare, sunt necesare hartiile de proprietate in original ale imobilului ce urmeaza a fi vandut, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul ce contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). Totodata, e necesara intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand sunt implicate vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste documente, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca chestiuni ce tin atat de proprietate, cat si de imprejurimi. apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere chestiuni ce tin atat de imobil. Profesionistul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea se gasesc undeva intre 80 si 200 euro, in functie de valoarea imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei se impune cand se se planifica a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. Pot fi intalnite de asemenea si situatii unde detinatorii pot angaja direct la un evaluator imobiliar Tulcea ca sa afle valoarea cat mai exacta a locuintei lor, in situatii precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).