Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Tulcea, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz va invitam sa completati formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 specialisti autorizati din localitatea Dvs prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferte de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Tulcea

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e bine sa facem inainte de vizita unui evaluator imobiliar

In perioada cand se pregatesc sa instraineze o garsoniera, e recomandat ca posesorii sa acorde atentie sporita acelor chestiuni pe care le va lua in calcul un evaluator imobiliar Tulcea pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie gandita bine poate sa creasca valoarea evaluata a unei locuinte chiar si cu cateva mii de euro. Exista o gramada de chestiuni pe care un evaluator imobiliar le va include cand executa evaluarea unei locuinte.

Asadar, expertul va face o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, si a celor exterioare, ori daca vorbim despre gradini, despre detinerea unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru intretinerea proprietatii respective. Si situatia dependintelor detinute in comun, curatenia existenta si imbunatatirile realizate, in special atunci cand discutia este despre un bloc, vor trebui sa fie luate in calcul de catre expertul ales.

In cazul evaluarii, principalul domeniu de urmarit e partea juridica, documentatia. Cu privire la problemele care cad in sarcina posesorului sa le remedieze cand doreste o evaluare realizata asupra apartamentului, ele sunt legate de de aspectul respectivei locuinte.

Respectivul imobil va fi igienizat, e nevoie sa se faca izolatia termica, de asemenea sa se puna si geam termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar observa mai ales umezeala si mucegaiul. Dar nici investitiile exagerate nu sunt indicate. Astfel, nu e indicat sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzare.

La calculul valorii unei proprietati sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli si licee, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale etc. Inclusiv unele proiecte nefinalizate ar putea sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un supermarket aflat in constructie in zona inalta cifra de vanzare, in acelasi fel in care constructia unui bloc inalt foarte aproape de o vila care se doreste a fi vanduta ii poate reduce substantial costul.

Intr-o prima faza, detinatorul va prezenta expertului evaluator imobiliar actele care ilustreaza dreptul sau asupra proprietatii. Deci, e nevoie de actele de proprietate originale ale imobilului ce urmeaza a fi vandut, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul ce contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). In acelasi timp, e necesara intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand este vorba despre vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere aspecte ce tin atat de proprietate, cat si de imprejurimi. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca chestiuni legate atat de proprietate. Specialistul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate cazuri cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului se situeaza undeva intre 100 si 200 de euro, fiind legate de de pretul imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei este necesar cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. Pot fi intalnite de asemenea si imprejurari unde posesorii pot apela direct la un evaluator imobiliar Tulcea ca sa afle valoarea cat mai exacta a locuintei lor, in situatii precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).