Cautati un notar din Alba Iulia, si un pret cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin intermediul formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de pret de la notari si cabinete notariale din Alba Iulia

 

 

  • Alegeti tariful care se aliniaza cu bugetul proiectat de D-voastra
  • Consultati oferta complet gratuit si fara vreo obligatie
  • Economisiti bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu vrem sa cheltuim in plus, exista situatii cand reglementarile legale ne constrang sa folosim serviciile unui notar public Alba Iulia. In cele mai multe situatii vom face acest lucru in momentul in care achizitionam sau vindem o locuinta sau un teren. Mai sunt si alte cazuri in care vom avea nevoie sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu in acele momente cand primim o donatie, suntem implicati intr-o mostenire sau finalizam o tranzactie importanta.

Rolul articolului acesta este de a va prezenta informatii de care aveti nevoie in tot ceea ce priveste relatia dintre un client si un notar. Este vital sa stim ca acesta este obligat sa fie impartial, si trebuie sa verifice legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, astfel incat exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Modul de functionare al birourilor de notari publici este reglementat prin, Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Obligatia cea mai importanta

Asa cum am mentionat initial, principalul rol al unui notar este acela de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. In plus, el este obligat sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles foarte bine informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi fortati de o terta persoana.

Luand in considerare ca prestatorul a urmat cursurile unei Facultati de Drept, acesta trebuie sa detina cunostintele adecvate din punct de vedere legal pentru a putea oferi raspunsurile necesare in toate situatiile sensibile din punct de vedere juridic. Este esential ca in momentul in care aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa solicitati clarificari aditionale de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este recomandat sa puneti doua intrebari aditionale, si sa pricepeti in profunzime toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, asa incat sa nu aveti neclaritati, sau sa credeti ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul are obligatia sa adopte o atitudine echidistanta, si sa isi bazeze orice decizie pe legislatia in vigoare.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este foarte important sa cunoasteti faptul ca notarul nu are dreptul de incheia orice fel de documente, si are obligatia sa nu dea curs unui anume proces in momentul in care observa ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In momentul in care un document nu respecta legislatia sau bunele moravuri si profesionistul continua finalizarea acestuia, acesta poate fi anchetat de catre cei care au acest drept in justitie, si chiar poate ajunge la a fi condamnat penal.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Acum ca am discutat despre modalitatea in care ar trebui sa actioneze un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom prezenta si inscrisurile pe care acesta are imputernicire sa le intocmeasca.

Astfel, un notar Alba Iulia are dreptul de a examina autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a controla si legaliza sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a oferi duplicate dupa anumite documente – atunci cand acestea sunt solicitate de catre clienti.