Sunteti in cautarea unui notar din Alba Iulia, si un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, facil si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de pret de la notari si cabinete notariale din Alba Iulia

 

 

  • Alegeti tariful care se aliniaza cu bugetul alocat de dumneavoastra
  • Primiti oferta complet gratuit si fara a fi obligat la ceva
  • Economisiti efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Chiar daca uneori nu dorim sa facem cheltuieli nedorite, pot aparea circumstante cand legea ne constrang sa apelam la serviciile unui notar public Alba Iulia. De cele mai multe ori vom merge in aceasta directie atunci cand cumparam sau cedam o proprietate sau un imobil. Mai sunt si alte cazuri in care va fi necesar sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu in acele momente cand intram in posesia unei donatii, suntem parte intr-o mostenire sau incheiem o afacere de mare valoare.

Scopul acestui articol este de a va prezenta informatii de care aveti nevoie asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre client si notar. Este foarte important sa cunoastem faptul ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa verifice legalitatea unor procese sau tranzactii – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, asadar nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Activitatea acestor profesionisti este reglementata prin Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum am specificat de la inceput, rolul principal al unui notar este acela de a verifica legalitatea actelor prezentate, a unei tranzactiei care urmeaza sa aiba parte si de a se asigura ca legea este respectata pe intreaga durata a operatiunilor. De asemenea, el trebuie sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles complet informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi obligati de cineva.

Luand in considerare ca prestatorul a urmat cursurile unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea informatiile necesare in conformitate cu legislatia in vigoare pentru a putea raspunde in orice speta de natura juridica. Este esential ca in situatia in care nu ati inteles ceva, sau aveti o nelamurire, sa solicitati clarificari suplimentare de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este recomandat sa adresati doua intrebari suplimentare, si sa intelegeti in detaliu fiecare pas care urmeaza, in loc de a avea nedumeriri, sau sa aveti impresia ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul este obligat sa prezinte un comportament impartial, si sa isi bazeze orice decizie pe legislatia in vigoare.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este esential sa stiti ca notarul nu are dreptul de incheia toate tipurile de acte, si este obligat sa nu dea curs unui anumit demers in clipa in care constata ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In momentul in care un document nu este in conformitate cu legile in vigoare sau bunele moravuri si profesionistul hotaraste sa finalizeze operatiunea, se poate ajunge la anchetarea acestuia de catre justitie, si rezultatul poate conduce la un dosar penal.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la notariat

Dupa ce am prezentat modalitatea in care trebuie sa se comporte un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom prezenta si documentele pe care acesta are voie sa le alcatuiasca.

Asadar, un notar Alba Iulia are dreptul de a examina autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a verifica si autentifica sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a elibera duplicate la cererea partilor.