Cautati un notar din Alexandria, iar un cost cat mai atractiv este pentru D-voastra?

Cu ajutorul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din Alexandria

 

 

  • Alegeti oferta care se aliniaza cu bugetul alocat de dumneavoastra
  • Obtineti oferta complet gratuit si fara a fi obligat la ceva
  • Economisiti bani, timp si efort
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu vrem sa facem cheltuieli suplimentare, pot aparea situatii in care legislatia ne determina sa folosim serviciile unui notar public Alexandria. In majoritatea cazurilor vom merge in aceasta directie in clipa in care achizitionam sau instrainam o proprietate sau un teren. Mai exista momente in care vom avea nevoie sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu atunci cand ni se ofera o donatie, suntem parte intr-o mostenire sau finalizam o tranzactie de mare valoare.

Scopul acestui articol este de a va prezenta informatii de care aveti nevoie pentru a cunoaste toate aspectele relatiei dintre client si notar. Este esential sa avem la cunostinta faptul ca acesta are obligatia de a fi impartial, si trebuie sa verifice legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, asadar putem sa ne trezim si in situatia in care acesta nu va dori sa faca o operatiune.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Obligatia cea mai importanta

Asa cum am specificat de la inceput, rolul de baza al unui notar este acela de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. In plus, el are obligatia de a se asigura ca toti cei implicati au inteles complet informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi obligati de altcineva.

Avand in vedere ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta trebuie sa detina cunostintele necesare din punct de vedere legal asa incat sa poata oferi un raspuns la orice intrebare sensibile din punct de vedere juridic. Este vital ca in situatia in care ceva nu va este clar, sa cereti clarificari suplimentare de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este recomandat sa puneti cateva intrebari in plus, si sa intelegeti in profunzime fiecare pas care urmeaza, in loc de a avea neclaritati, sau sa aveti impresia ca vi se face o defavoare. Notarul este obligat sa adopte un comportament impartial, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Modul de reglementare al activitatii unui birou notarial conform legii

Este vital sa cunoasteti faptul ca notarul nu are voie sa incheie toate tipurile de documente, si are obligatia sa nu duca la bun sfarsit un anumit demers atunci cand constata ca acesta nu respecta legile care sunt in vigoare. In situatia in care un act nu este in conformitate cu legile in vigoare sau contravine moralitatii si profesionistul continua finalizarea acestuia, se poate ajunge la anchetarea acestuia de catre cei care au acest drept in justitie, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Documentele care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Dupa ce am prezentat felul in care ar trebui sa actioneze un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom prezenta si actele pe care acesta are voie sa le intocmeasca.

Asadar, un notar Alexandria are dreptul de a verifica autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a controla si autentifica sigilii, de a da data certa unui inscris prezentat de catre parti, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a oferi duplicate dupa anumite documente – atunci cand acestea sunt solicitate de catre clienti.