Sunteti in cautarea unui notar din Alexandria, si un tarif cat mai atractiv este un factor important pentru dumneavoastra?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din Alexandria

 

 

  • Alegeti costul care se aliniaza cu bugetul proiectat de Dvs
  • Consultati oferta complet gratuit si fara a fi obligat la ceva
  • Consumati mai putini bani, timp si efort
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu dorim sa facem cheltuieli nedorite, exista situatii cand legislatia ne obliga sa apelam la serviciile unui notar public Alexandria. De cele mai multe ori vom merge in aceasta directie atunci cand achizitionam sau cedam o locuinta sau un imobil. Mai apar si alte cazuri in care vom avea nevoie sa apelam la un astfel de profesionist, de exemplu atunci cand intram in posesia unei donatii, luam parte intr-o mostenire sau finalizam o tranzactie importanta.

Scopul acestui articol este de a va prezenta informatii de care aveti nevoie pentru a cunoaste toate aspectele relatiei dintre un client si un notar. Este vital sa avem la cunostinta faptul ca acesta este obligat sa fie impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, astfel incat exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum am specificat de la inceput, rolul principal al unui notar este acela de a verifica legalitatea actelor prezentate, a unei tranzactiei care urmeaza sa aiba parte si de a se asigura ca legea este respectata pe intreaga durata a operatiunilor. De asemenea, el este obligat sa se asigure ca toate partile implicate au inteles perfect informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi obligati de cineva.

Luand in considerare ca prestatorul este absolvent al unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea informatiile adecvate din punct de vedere legal pentru a putea oferi raspunsurile necesare in orice speta de natura juridica. Este vital ca in momentul in care aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa solicitati clarificari aditionale de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este mai bine sa aduceti in discutie doua intrebari in plus, si sa pricepeti in detaliu etapele care urmeaza, asa incat sa nu aveti nelamuriri, sau sa credeti ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul este obligat sa adopte o atitudine echidistanta, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Reglementarea activitatilor notariale in litera legii

Este foarte important sa stiti ca notarul nu detine dreptul de a finaliza orice fel de inscrisuri, si este constrans de catre lege sa nu continue intr-un anumit demers atunci cand sesizeaza ca acesta incalca reglementarile legale existente. In momentul in care un document incalca legea sau contravine moralitatii si profesionistul duce la bun sfarsit procedura, exista posibilitatea ca acesta sa fie anchetat de catre cei care au acest drept in justitie, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Acum ca am discutat despre felul in care ar trebui sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom enumera si inscrisurile pe care acesta are voie sa le intocmeasca.

Astfel, un notar Alexandria are imputernicirea de a proba autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a controla si autentifica sigilii, de a da data certa unui inscris prezentat de catre parti, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a elibera duplicate la cererea partilor.