Aveti nevoie de serviciile unui notar din Arad, si un pret cat mai accesibil este important pentru Dvs?

Prin intermediul formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din orasul D-voastra cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, facil si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din Arad

 

 

  • Alegeti tariful care se aliniaza cu suma alocata de dumneavoastra
  • Primiti oferta fara nici un cost si fara vreo obligatie
  • Economisiti bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu dorim sa facem cheltuieli suplimentare, pot aparea cazuri cand legislatia ne determina sa apelam la serviciile unui notar public Arad. De cele mai multe ori vom face acest lucru in clipa in care cumparam sau vindem o proprietate sau un teren. Mai sunt si alte cazuri in care va fi necesar sa apelam la un astfel de profesionist, de exemplu cand primim o donatie, luam parte intr-o mostenire sau incheiem o afacere importanta.

Scopul articolului acesta este de a va pune la dispozitie informatii de care veti avea nevoie asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre client si notar. Este esential sa cunoastem faptul ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa controleze legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, asadar putem sa ne trezim si in situatia in care acesta nu va dori sa faca o operatiune.

Modul de functionare al birourilor de notari publici este reglementat prin, Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum a fost mentionat inca de la inceput, rolul principal al unui notar este de a verifica legalitatea actelor prezentate, a unei tranzactiei care urmeaza sa aiba parte si de a se asigura ca legea este respectata pe intreaga durata a operatiunilor. In plus, el are obligatia de a se asigura ca toate partile implicate au inteles foarte bine tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi obligati de cineva.

Luand in considerare ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta trebuie sa detina cunostintele necesare in conformitate cu legislatia in vigoare pentru a putea raspunde in toate situatiile de natura juridica. Este esential ca in momentul in care ceva nu va este clar, sa solicitati explicatii suplimentare de la prestator, si sa nu luati nici o decizie pana nu ati inteles imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa puneti doua intrebari aditionale, si sa pricepeti in profunzime toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, in loc de a avea nelamuriri, sau sa considerati ca sunteti defavorizat. Notarul este obligat sa prezinte un comportament impartial, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Modul de reglementare al activitatii unui birou notarial conform legii

Este foarte important sa aveti la cunostinta ca notarul nu are voie sa incheie orice fel de inscrisuri, si este constrans de catre lege sa nu continue intr-un anume proces atunci cand sesizeaza ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In cazul in care un act nu respecta legislatia sau alte obiceiuri morale si profesionistul continua finalizarea acestuia, se poate ajunge la anchetarea acestuia de catre organele legii, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Documentele care pot fi intocmite la notariat

Dupa ce am prezentat felul in care ar trebui sa actioneze un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom mentiona si actele pe care acesta are dreptul sa le elaboreze.

Astfel, un notar Arad are dreptul de a verifica autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a controla si legaliza sigilii, de a verifica inscrisurile prezentate, si a le da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.