Sunteti in cautarea unui notar din Bacau, iar un tarif cat mai avantajos este un factor important pentru Dvs?

Prin intermediul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, facil si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de la notari si cabinete notariale din Bacau

 

 

  • Alegeti oferta care se potriveste cu suma alocata de dumneavoastra
  • Primiti oferta fara nici un cost si fara a fi obligat la ceva
  • Economisiti bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu dorim sa facem cheltuieli nedorite, sunt cazuri cand legea ne determina sa apelam la serviciile unui notar public Bacau. In majoritatea cazurilor vom alege aceasta varianta in momentul in care cumparam sau vindem o locuinta sau un teren. Mai exista cazuri in care vom avea nevoie sa apelam la un astfel de profesionist, de exemplu in acele momente cand primim o donatie, luam parte intr-o mostenire sau finalizam o afacere de mare valoare.

Rolul articolului acesta este de a va pune la dispozitie informatii de care aveti nevoie pentru a cunoaste toate aspectele relatiei dintre un client si un notar. Este foarte important sa cunoastem faptul ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, asadar nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum a fost mentionat inca de la inceput, principalul rol al unui notar este acela de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. De asemenea, el are obligatia de a se asigura ca toti cei implicati au inteles foarte bine informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi fortati de o terta persoana.

Luand in considerare ca prestatorul a urmat cursurile unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea informatiile adecvate conform legii pentru a putea oferi raspunsurile necesare in orice speta de natura juridica. Este vital ca atunci cand ceva nu va este clar, sa cereti informatii aditionale de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este recomandat sa aduceti in discutie cateva intrebari in plus, si sa pricepeti in detaliu fiecare pas care urmeaza, asa incat sa nu aveti nelamuriri, sau sa credeti ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul este obligat sa adopte o atitudine impartiala, si sa isi bazeze orice decizie pe legislatia in vigoare.

Reglementarea activitatilor notariale in litera legii

Este foarte important sa cunoasteti faptul ca notarul nu are dreptul de incheia orice fel de acte, si este constrans de catre lege sa nu dea curs unui anumit demers atunci cand sesizeaza ca acesta nu respecta legile care sunt in vigoare. In momentul in care un act nu este in conformitate cu legile in vigoare sau contravine moralitatii si profesionistul hotaraste sa finalizeze operatiunea, acesta poate fi anchetat de catre organele legii, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Actele care pot fi intocmite la notariat

Acum ca am expus modalitatea in care trebuie sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom enumera si actele pe care acesta are imputernicire sa le intocmeasca.

Astfel, un notar Bacau are dreptul de a examina autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a verifica si legaliza sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a elibera duplicate la cererea partilor.