Aveti nevoie de serviciile unui notar din Baia Mare, iar un pret cat mai accesibil este un factor important pentru D-voastra?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din localitatea dumneavoastra cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, facil si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din Baia Mare

 

 

  • Alegeti tariful care se muleaza pe bugetul alocat de Dvs
  • Obtineti oferta gratuit si fara obligatii
  • Economisiti bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu dorim sa facem cheltuieli suplimentare, sunt situatii in care legea ne obliga sa apelam la serviciile unui notar public Baia Mare. In majoritatea cazurilor vom alege aceasta varianta in clipa in care achizitionam sau vindem o casa sau un teren. Mai exista situatii in care vom avea nevoie sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu atunci cand ni se ofera o donatie, suntem parte intr-o mostenire sau incheiem o tranzactie de mare valoare.

Scopul articolului acesta este de a va pune la dispozitie informatii de care veti avea nevoie in tot ceea ce priveste relatia dintre client si notar. Este foarte important sa avem la cunostinta faptul ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa verifice legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, motiv pentru care exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Obligatia cea mai importanta

Asa cum a fost mentionat inca de la inceput, principalul rol al unui notar este de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. In plus, el are obligatia de a se asigura ca toti cei care iau parte in proces au inteles perfect informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi fortati de cineva.

Luand in considerare ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea cunostintele adecvate in conformitate cu legislatia in vigoare asa incat sa poata oferi un raspuns in toate situatiile sensibile din punct de vedere juridic. Este esential ca in momentul in care aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa solicitati explicatii suplimentare de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este mai bine sa aduceti in discutie cateva intrebari in plus, si sa pricepeti in profunzime toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, asa incat sa nu aveti neclaritati, sau sa credeti ca sunteti defavorizat. Notarul are obligatia sa prezinte o atitudine impartiala, si sa isi bazeze orice decizie pe legislatia in vigoare.

Reglementarea activitatilor notariale in litera legii

Este foarte important sa stiti ca notarul nu detine dreptul de a finaliza orice fel de inscrisuri, si este obligat sa nu continue intr-un anume proces in clipa in care constata ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In momentul in care un act nu este in conformitate cu legile in vigoare sau bunele moravuri si profesionistul duce la bun sfarsit procedura, acesta poate fi anchetat de catre organele legii, si chiar poate ajunge la a fi condamnat penal.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Dupa ce am prezentat modul in care e necesar sa se comporte un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom mentiona si documentele pe care acesta are voie sa le alcatuiasca.

Astfel, un notar Baia Mare are permisiunea de a proba autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a examina si autentifica sigilii, de a verifica inscrisurile prezentate, si a le da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.