Cautati un notar din Bistrita, iar un pret cat mai atractiv este pentru D-voastra?

Cu ajutorul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din localitatea D-voastra cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de pret de la notari si cabinete notariale din Bistrita

 

 

  • Alegeti propunerea care se aliniaza cu bugetul proiectat de D-voastra
  • Obtineti oferta complet gratuit si fara a fi obligat la ceva
  • Economisiti efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu planuim sa facem cheltuieli suplimentare, sunt cazuri cand legislatia ne determina sa apelam la serviciile unui notar public Bistrita. In cele mai multe situatii vom alege aceasta varianta atunci cand cumparam sau vindem o proprietate sau un teren. Mai apar si alte momente in care va fi necesar sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu atunci cand ni se ofera o donatie, luam parte intr-o mostenire sau incheiem o afacere de mare valoare.

Rolul articolului acesta este de a va prezenta informatii de care aveti nevoie asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre un client si un notar. Este esential sa cunoastem faptul ca acesta are obligatia de a fi impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, motiv pentru care exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Modul de functionare al birourilor de notari publici este reglementat prin, Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum am specificat de la inceput, rolul de baza al unui notar este acela de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. Mai mult, el trebuie sa se asigure ca toti cei implicati au inteles perfect continutul documentelor, si ca le semneaza de bunavoie, fara a fi fortati de altcineva.

Considerand ca prestatorul a urmat cursurile unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina informatiile adecvate conform legii pentru a putea oferi raspunsurile necesare in orice speta de natura juridica. Este foarte important ca in momentul in care nu ati inteles ceva, sau aveti o nelamurire, sa solicitati informatii suplimentare de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este recomandat sa aduceti in discutie doua intrebari suplimentare, si sa pricepeti in profunzime etapele care urmeaza, asa incat sa nu aveti nedumeriri, sau sa aveti impresia ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul este obligat sa prezinte un comportament impartial, si sa isi bazeze orice decizie pe legislatia in vigoare.

Reglementarea activitatilor notariale in litera legii

Este vital sa aveti la cunostinta ca notarul nu are dreptul de incheia toate tipurile de inscrisuri, si este constrans de catre lege sa nu dea curs unui anume demers in clipa in care sesizeaza ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In situatia in care un act nu este in conformitate cu legile in vigoare sau alte obiceiuri morale si profesionistul duce la bun sfarsit procedura, acesta poate fi anchetat de catre organele legii, si rezultatul poate conduce la un dosar penal.

Actele care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Acum ca am expus modalitatea in care trebuie sa se comporte un profesionist din acest domeniu, si ce obligatii si drepturi are acesta, vom mentiona si actele pe care acesta are voie sa le intocmeasca.

Astfel, un notar Bistrita are dreptul de a examina autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a controla si autentifica sigilii, de a verifica inscrisurile prezentate, si a le da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a oferi duplicate dupa anumite documente – atunci cand acestea sunt solicitate de catre clienti.