Sunteti in cautarea unui notar din Bistrita, iar un pret cat mai atractiv este important pentru dumneavoastra?

Prin intermediul formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din orasul D-voastra cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din Bistrita

 

 

  • Alegeti costul care se potriveste cu bugetul alocat de Dvs
  • Consultati oferta complet gratuit si fara a fi obligat la ceva
  • Economisiti efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu vrem sa facem cheltuieli suplimentare, sunt cazuri cand reglementarile legale ne obliga sa ne orientam catre serviciile unui notar public Bistrita. In cele mai multe situatii vom merge in aceasta directie atunci cand achizitionam sau vindem o casa sau un imobil. Mai sunt si alte momente in care vom avea nevoie sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu cand intram in posesia unei donatii, suntem implicati intr-o mostenire sau finalizam o tranzactie importanta.

Scopul articolului acesta este de a va prezenta informatii de care veti avea nevoie in tot ceea ce priveste relatia dintre dumneavoastra ca si client si un notar pe care il alegeti. Este vital sa avem la cunostinta faptul ca acesta este obligat sa fie impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, astfel incat nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Obligatia cea mai importanta

Asa cum am mentionat initial, principalul rol al unui notar este de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. De asemenea, el trebuie sa se asigure ca toti cei implicati au inteles perfect tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi obligati de altcineva.

Considerand ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea cunostintele necesare conform legii pentru a putea raspunde in orice speta sensibile din punct de vedere juridic. Este vital ca in momentul in care nu ati inteles ceva, sau aveti o nelamurire, sa cereti informatii aditionale de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este mai bine sa adresati doua intrebari suplimentare, si sa intelegeti in profunzime etapele care urmeaza, in loc de a avea nelamuriri, sau sa considerati ca sunteti defavorizat. Notarul este obligat sa adopte o atitudine impartiala, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este vital sa cunoasteti faptul ca notarul nu are dreptul de incheia toate tipurile de inscrisuri, si este obligat sa nu duca la bun sfarsit un anumit demers atunci cand observa ca acesta incalca reglementarile legale existente. In situatia in care un document nu respecta legislatia sau alte obiceiuri morale si profesionistul hotaraste sa finalizeze operatiunea, exista posibilitatea ca acesta sa fie anchetat de catre organele legii, si chiar poate ajunge la a fi condamnat penal.

Documentele care pot fi intocmite la notariat

Acum ca am discutat despre modalitatea in care e necesar sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom mentiona si actele pe care acesta are dreptul sa le elaboreze.

Asadar, un notar Bistrita are imputernicirea de a examina autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a verifica si autentifica sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.