Aveti nevoie de serviciile unui notar din Braila, iar un pret cat mai avantajos este pentru dumneavoastra?

Prin intermediul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de pret de la notari si cabinete notariale din Braila

 

 

  • Alegeti tariful care se aliniaza cu bugetul proiectat de Dvs
  • Primiti oferta fara nici un cost si fara obligatii
  • Economisiti efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Chiar daca uneori nu vrem sa cheltuim in plus, exista situatii in care legislatia ne constrang sa apelam la serviciile unui notar public Braila. In majoritatea cazurilor vom merge in aceasta directie atunci cand achizitionam sau instrainam o proprietate sau un teren. Mai apar si alte situatii in care va fi necesar sa apelam la un astfel de profesionist, de exemplu cand ni se ofera o donatie, luam parte intr-o mostenire sau incheiem o afacere importanta.

Scopul articolului acesta este de a va prezenta informatii necesare in tot ceea ce priveste relatia dintre client si notar. Este foarte important sa cunoastem faptul ca acesta este obligat sa fie impartial, si trebuie sa verifice legalitatea unor procese sau tranzactii – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, asadar exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Cel mai important aspect

Asa cum am mentionat initial, principalul rol al unui notar este de a verifica legalitatea actelor prezentate, a unei tranzactiei care urmeaza sa aiba parte si de a se asigura ca legea este respectata pe intreaga durata a operatiunilor. Mai mult, el este obligat sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles complet informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi fortati de o terta persoana.

Avand in vedere ca prestatorul este absolvent al unei Facultati de Drept, acesta trebuie sa detina cunostintele necesare conform legii pentru a putea raspunde in toate situatiile de natura juridica. Este vital ca atunci cand aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa cereti clarificari aditionale de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa puneti cateva intrebari aditionale, si sa intelegeti in detaliu toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, in loc de a avea neclaritati, sau sa credeti ca sunteti defavorizat. Notarul trebuie sa adopte o atitudine impartiala, si sa ia decizii doar pe baza reglementarilor legale existente.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este esential sa cunoasteti faptul ca notarul nu are dreptul de incheia toate tipurile de inscrisuri, si este constrans de catre lege sa nu continue intr-un anumit proces atunci cand observa ca acesta nu respecta legile care sunt in vigoare. In situatia in care un inscris nu respecta legislatia sau bunele moravuri si profesionistul hotaraste sa finalizeze operatiunea, acesta poate fi anchetat de catre cei care au acest drept in justitie, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Documentele care pot fi intocmite la notariat

Acum ca am expus modalitatea in care ar trebui sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom enumera si actele pe care acesta are imputernicire sa le intocmeasca.

Astfel, un notar Braila are imputernicirea de a examina autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a verifica si legaliza sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a elibera duplicate la cererea partilor.