Aveti nevoie de serviciile unui notar din Brasov, si un pret cat mai avantajos este prioritar pentru D-voastra?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, facil si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de pret de la notari si cabinete notariale din Brasov

 

 

  • Alegeti costul care se aliniaza cu bugetul proiectat de Dvs
  • Obtineti oferta fara nici un cost si fara obligatii
  • Faceti economie de bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu dorim sa facem cheltuieli nedorite, pot aparea circumstante cand legea ne constrang sa ne orientam catre serviciile unui notar public Brasov. In majoritatea cazurilor vom merge in aceasta directie atunci cand cumparam sau vindem o proprietate sau un teren. Mai exista cazuri in care va fi necesar sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu in acele momente cand ni se ofera o donatie, suntem implicati intr-o mostenire sau finalizam o tranzactie de mare valoare.

Scopul articolului acesta este de a va pune la dispozitie informatii necesare pentru a cunoaste toate aspectele relatiei dintre un client si un notar. Este vital sa cunoastem faptul ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, astfel incat exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Obligatia cea mai importanta

Asa cum a fost mentionat inca de la inceput, rolul principal al unui notar este acela de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. Mai mult, el are obligatia de a se asigura ca toti cei implicati au inteles perfect continutul documentelor, si ca le semneaza de bunavoie, fara a fi obligati de altcineva.

Luand in considerare ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea informatiile necesare conform legii asa incat sa poata oferi un raspuns in toate situatiile de natura juridica. Este esential ca in situatia in care aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa solicitati informatii aditionale de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa aduceti in discutie cateva intrebari suplimentare, si sa intelegeti in profunzime fiecare pas care urmeaza, in loc de a avea nelamuriri, sau sa credeti ca sunteti defavorizat. Notarul are obligatia sa adopte o atitudine echidistanta, si sa ia decizii doar pe baza reglementarilor legale existente.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este esential sa cunoasteti faptul ca notarul nu are voie sa incheie orice fel de acte, si este constrans de catre lege sa nu dea curs unui anume proces atunci cand constata ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In momentul in care un act nu este in conformitate cu legile in vigoare sau alte obiceiuri morale si profesionistul duce la bun sfarsit procedura, acesta poate fi anchetat de catre justitie, si rezultatul poate conduce la un dosar penal.

Actele care pot fi intocmite la notariat

Acum ca am expus modalitatea in care ar trebui sa actioneze un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom enumera si documentele pe care acesta are imputernicire sa le alcatuiasca.

Astfel, un notar Brasov are dreptul de a proba autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a verifica si autentifica sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.