Sunteti in cautarea unui notar din Buzau, si un pret cat mai accesibil este prioritar pentru dumneavoastra?

Prin intermediul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de pret de la notari si cabinete notariale din Buzau

 

 

  • Alegeti costul care se potriveste cu suma alocata de dumneavoastra
  • Consultati oferta complet gratuit si fara vreo obligatie
  • Consumati mai putini efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu dorim sa cheltuim in plus, sunt circumstante cand legislatia ne determina sa ne orientam catre serviciile unui notar public Buzau. In cele mai multe situatii vom alege aceasta varianta in clipa in care achizitionam sau vindem o locuinta sau un imobil. Mai apar si alte cazuri in care vom avea nevoie sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu in acele momente cand primim o donatie, suntem parte intr-o mostenire sau finalizam o tranzactie importanta.

Scopul acestui articol este de a va oferi informatii de care aveti nevoie in tot ceea ce priveste relatia dintre un client si un notar. Este esential sa cunoastem faptul ca acesta are obligatia de a fi impartial, si trebuie sa verifice legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, astfel incat exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum am specificat de la inceput, rolul de baza al unui notar este de a verifica daca actele prezentate sunt legale, daca tranzactia care are loc respecta normele in vigoare si daca pe parcursul operatiunilor legislatia nu este incalcata. In plus, el are obligatia de a se asigura ca toti cei care iau parte in proces au inteles foarte bine informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi obligati de o terta persoana.

Avand in vedere ca prestatorul este absolvent al unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea cunostintele necesare conform legii pentru a putea raspunde la orice intrebare sensibile din punct de vedere juridic. Este esential ca in momentul in care aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa cereti informatii suplimentare de la prestator, si sa nu luati nici o decizie pana nu ati inteles imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa aduceti in discutie doua intrebari in plus, si sa pricepeti in detaliu toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, asa incat sa nu aveti nelamuriri, sau sa considerati ca vi se face o defavoare. Notarul trebuie sa adopte o atitudine echidistanta, si sa ia decizii doar pe baza reglementarilor legale existente.

Modul de reglementare al activitatii unui birou notarial conform legii

Este foarte important sa aveti la cunostinta ca notarul nu are voie sa incheie orice fel de documente, si are obligatia sa nu duca la bun sfarsit un anume proces atunci cand constata ca acesta incalca reglementarile legale existente. In momentul in care un document nu este in conformitate cu legile in vigoare sau bunele moravuri si profesionistul hotaraste sa finalizeze operatiunea, exista posibilitatea ca acesta sa fie anchetat de catre justitie, si chiar poate ajunge la a fi condamnat penal.

Actele care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Dupa ce am prezentat modalitatea in care ar trebui sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si ce obligatii si drepturi are acesta, vom mentiona si inscrisurile pe care acesta are voie sa le alcatuiasca.

Astfel, un notar Buzau are dreptul de a proba autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a controla si legaliza sigilii, de a da data certa unui inscris prezentat de catre parti, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.