Sunteti in cautarea unui notar din Calarasi, iar un pret cat mai accesibil este un factor important pentru Dvs?

Cu ajutorul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din orasul Dvs cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, facil si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din Calarasi

 

 

  • Alegeti propunerea care se muleaza pe bugetul alocat de Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit si fara obligatii
  • Consumati mai putini bani, timp si efort
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu planuim sa cheltuim in plus, pot aparea circumstante cand reglementarile legale ne determina sa folosim serviciile unui notar public Calarasi. De cele mai multe ori vom face acest lucru in momentul in care cumparam sau vindem o proprietate sau un teren. Mai apar si alte cazuri in care va trebui sa apelam la un astfel de profesionist, de exemplu cand ni se ofera o donatie, suntem implicati intr-o mostenire sau finalizam o afacere importanta.

Rolul articolului acesta este de a va pune la dispozitie informatii de care aveti nevoie asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre dumneavoastra ca si client si un notar pe care il alegeti. Este esential sa stim ca acesta este obligat sa fie impartial, si trebuie sa verifice legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, motiv pentru care nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Modul de functionare al birourilor de notari publici este reglementat prin, Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cel mai important aspect

Asa cum am mentionat initial, rolul principal al unui notar este acela de a verifica legalitatea actelor prezentate, a unei tranzactiei care urmeaza sa aiba parte si de a se asigura ca legea este respectata pe intreaga durata a operatiunilor. In plus, el are obligatia de a se asigura ca toti cei care iau parte in proces au inteles perfect informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi fortati de o terta persoana.

Luand in considerare ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta trebuie sa detina cunostintele adecvate in conformitate cu legislatia in vigoare pentru a putea raspunde la orice intrebare de natura juridica. Este esential ca in momentul in care ceva nu va este clar, sa solicitati clarificari aditionale de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa adresati doua intrebari in plus, si sa intelegeti in profunzime fiecare pas care urmeaza, asa incat sa nu aveti nelamuriri, sau sa aveti impresia ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul este obligat sa prezinte o atitudine echidistanta, si sa isi bazeze orice decizie pe legislatia in vigoare.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este esential sa stiti ca notarul nu are dreptul de incheia toate tipurile de documente, si este constrans de catre lege sa nu duca la bun sfarsit un anumit demers in momentul in care observa ca acesta incalca reglementarile legale existente. In cazul in care un act incalca legea sau bunele moravuri si profesionistul hotaraste sa finalizeze operatiunea, se poate ajunge la anchetarea acestuia de catre organele legii, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Documentele care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Acum ca am discutat despre felul in care e necesar sa actioneze un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom enumera si inscrisurile pe care acesta are dreptul sa le intocmeasca.

Asadar, un notar Calarasi are imputernicirea de a examina autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a verifica si legaliza sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a oferi duplicate dupa anumite documente – atunci cand acestea sunt solicitate de catre clienti.