Sunteti in cautarea unui notar din Constanta, iar un tarif cat mai avantajos este pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din orasul D-voastra cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din Constanta

 

 

  • Alegeti tariful care se aliniaza cu suma alocata de Dvs
  • Obtineti oferta gratuit si fara vreo obligatie
  • Consumati mai putini bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu vrem sa cheltuim in plus, sunt circumstante cand legislatia ne constrang sa apelam la serviciile unui notar public Constanta. In majoritatea cazurilor vom alege aceasta varianta in clipa in care achizitionam sau instrainam o casa sau un imobil. Mai sunt si alte situatii in care va trebui sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu atunci cand ni se ofera o donatie, suntem parte intr-o mostenire sau incheiem o tranzactie importanta.

Scopul acestui articol este de a va oferi informatii de care veti avea nevoie asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre dumneavoastra ca si client si un notar pe care il alegeti. Este foarte important sa stim ca acesta este obligat sa fie impartial, si trebuie sa verifice legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, asadar exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Modul de functionare al birourilor de notari publici este reglementat prin, Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cel mai important aspect

Asa cum am mentionat initial, rolul principal al unui notar este de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. De asemenea, el are obligatia de a se asigura ca toti cei care iau parte in proces au inteles foarte bine tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi obligati de altcineva.

Considerand ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina informatiile necesare din punct de vedere legal asa incat sa poata oferi un raspuns la orice intrebare de natura juridica. Este foarte important ca in situatia in care ceva nu va este clar, sa cereti clarificari aditionale de la prestator, si sa nu luati nici o decizie pana nu ati inteles imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa adresati cateva intrebari aditionale, si sa intelegeti in detaliu fiecare pas care urmeaza, in loc de a avea nelamuriri, sau sa considerati ca vi se face o defavoare. Notarul trebuie sa adopte o atitudine echidistanta, si sa isi bazeze orice decizie pe legislatia in vigoare.

Reglementarea activitatilor notariale in litera legii

Este esential sa aveti la cunostinta ca notarul nu detine dreptul de a finaliza orice fel de inscrisuri, si este obligat sa nu continue intr-un anumit proces in clipa in care observa ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In situatia in care un act nu este in conformitate cu legile in vigoare sau alte obiceiuri morale si profesionistul continua finalizarea acestuia, se poate ajunge la anchetarea acestuia de catre cei care au acest drept in justitie, si chiar poate ajunge la a fi condamnat penal.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la notariat

Dupa ce am prezentat modalitatea in care trebuie sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom prezenta si actele pe care acesta are imputernicire sa le alcatuiasca.

Astfel, un notar Constanta are permisiunea de a proba autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a examina si legaliza sigilii, de a da data certa unui inscris prezentat de catre parti, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a oferi duplicate dupa anumite documente – atunci cand acestea sunt solicitate de catre clienti.