Aveti nevoie de serviciile unui notar din Craiova, si un pret cat mai accesibil este un factor important pentru dumneavoastra?

Prin completarea formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de pret de la notari si cabinete notariale din Craiova

 

 

  • Alegeti tariful care se potriveste cu bugetul proiectat de D-voastra
  • Primiti oferta complet gratuit si fara vreo obligatie
  • Consumati mai putini bani, timp si efort
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Chiar daca uneori nu planuim sa cheltuim in plus, exista cazuri in care legea ne determina sa apelam la serviciile unui notar public Craiova. De cele mai multe ori vom merge in aceasta directie in momentul in care achizitionam sau instrainam o casa sau un imobil. Mai sunt si alte situatii in care vom avea nevoie sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu atunci cand ni se ofera o donatie, luam parte intr-o mostenire sau finalizam o tranzactie importanta.

Scopul articolului acesta este de a va prezenta informatii necesare asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre un client si un notar. Este esential sa stim ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, motiv pentru care exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Obligatia cea mai importanta

Asa cum am specificat de la inceput, rolul principal al unui notar este de a verifica legalitatea actelor prezentate, a unei tranzactiei care urmeaza sa aiba parte si de a se asigura ca legea este respectata pe intreaga durata a operatiunilor. De asemenea, el trebuie sa se asigure ca toate partile implicate au inteles foarte bine informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi obligati de altcineva.

Avand in vedere ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina informatiile necesare din punct de vedere legal asa incat sa poata oferi un raspuns la orice intrebare de natura juridica. Este foarte important ca in momentul in care ceva nu va este clar, sa cereti clarificari suplimentare de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este recomandat sa puneti doua intrebari in plus, si sa intelegeti in profunzime toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, in loc de a avea nelamuriri, sau sa considerati ca vi se face o defavoare. Notarul este obligat sa prezinte o atitudine echidistanta, si sa isi bazeze orice decizie pe legislatia in vigoare.

Reglementarea activitatilor notariale in litera legii

Este esential sa aveti la cunostinta ca notarul nu detine dreptul de a finaliza orice fel de inscrisuri, si este constrans de catre lege sa nu continue intr-un anumit proces atunci cand sesizeaza ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In situatia in care un document incalca legea sau contravine moralitatii si profesionistul continua finalizarea acestuia, acesta poate fi anchetat de catre justitie, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Dupa ce am prezentat felul in care trebuie sa se comporte un profesionist din acest domeniu, si ce obligatii si drepturi are acesta, vom enumera si inscrisurile pe care acesta are voie sa le intocmeasca.

Astfel, un notar Craiova are dreptul de a examina autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a verifica si legaliza sigilii, de a verifica inscrisurile prezentate, si a le da data certa, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a elibera duplicate la cererea partilor.