Sunteti in cautarea unui notar din Deva, iar un cost cat mai avantajos este prioritar pentru D-voastra?

Prin completarea formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, facil si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din Deva

 

 

  • Alegeti oferta care se muleaza pe bugetul proiectat de dumneavoastra
  • Obtineti oferta complet gratuit si fara vreo obligatie
  • Economisiti efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu vrem sa facem cheltuieli suplimentare, sunt circumstante in care legea ne determina sa apelam la serviciile unui notar public Deva. In majoritatea cazurilor vom merge in aceasta directie atunci cand cumparam sau vindem o proprietate sau un imobil. Mai exista situatii in care va trebui sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu in acele momente cand primim o donatie, suntem parte intr-o mostenire sau finalizam o afacere de mare valoare.

Scopul articolului acesta este de a va prezenta informatii de care veti avea nevoie in tot ceea ce priveste relatia dintre client si notar. Este vital sa avem la cunostinta faptul ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa controleze legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, astfel incat nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Modul de functionare al birourilor de notari publici este reglementat prin, Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Obligatia cea mai importanta

Asa cum am specificat de la inceput, rolul de baza al unui notar este acela de a verifica daca actele prezentate sunt legale, daca tranzactia care are loc respecta normele in vigoare si daca pe parcursul operatiunilor legislatia nu este incalcata. De asemenea, el este obligat sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles perfect continutul documentelor, si ca le semneaza de bunavoie, fara a fi fortati de altcineva.

Luand in considerare ca prestatorul este absolvent al unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea informatiile necesare in conformitate cu legislatia in vigoare pentru a putea oferi raspunsurile necesare in orice speta de natura juridica. Este esential ca in situatia in care aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa cereti informatii aditionale de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este mult mai indicat sa adresati doua intrebari in plus, si sa pricepeti in profunzime fiecare pas care urmeaza, decat sa aveti nedumeriri, sau sa credeti ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul are obligatia sa prezinte o atitudine echidistanta, si sa ia decizii doar pe baza reglementarilor legale existente.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este foarte important sa stiti ca notarul nu are dreptul de incheia toate tipurile de documente, si are obligatia sa nu duca la bun sfarsit un anume proces in momentul in care sesizeaza ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In situatia in care un inscris nu respecta legislatia sau alte obiceiuri morale si profesionistul hotaraste sa finalizeze operatiunea, exista posibilitatea ca acesta sa fie anchetat de catre cei care au acest drept in justitie, si rezultatul poate conduce la un dosar penal.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Acum ca am discutat despre felul in care e necesar sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si ce obligatii si drepturi are acesta, vom enumera si inscrisurile pe care acesta are dreptul sa le alcatuiasca.

Asadar, un notar Deva are dreptul de a examina autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a verifica si autentifica sigilii, de a da data certa unui inscris prezentat de catre parti, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a oferi duplicate dupa anumite documente – atunci cand acestea sunt solicitate de catre clienti.