Sunteti in cautarea unui notar din Drobeta Turnu Severin, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pentru dumneavoastra?

Prin intermediul formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din orasul D-voastra cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de la notari si cabinete notariale din Drobeta Turnu Severin

 

 

  • Alegeti tariful care se potriveste cu bugetul alocat de D-voastra
  • Obtineti oferta fara nici un cost si fara obligatii
  • Faceti economie de efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Chiar daca uneori nu planuim sa facem cheltuieli suplimentare, pot aparea situatii cand legea ne constrang sa folosim serviciile unui notar public Drobeta Turnu Severin. In cele mai multe situatii vom face acest lucru in clipa in care achizitionam sau instrainam o casa sau un teren. Mai sunt si alte cazuri in care va fi necesar sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu cand ni se ofera o donatie, luam parte intr-o mostenire sau incheiem o afacere importanta.

Rolul acestui articol este de a va oferi informatii de care veti avea nevoie pentru a cunoaste toate aspectele relatiei dintre client si notar. Este foarte important sa stim ca acesta este obligat sa fie impartial, si trebuie sa verifice legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, astfel incat putem sa ne trezim si in situatia in care acesta nu va dori sa faca o operatiune.

Activitatea acestor profesionisti este reglementata prin Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum am specificat de la inceput, rolul de baza al unui notar este acela de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. In plus, el are obligatia de a se asigura ca toti cei care iau parte in proces au inteles complet tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi fortati de cineva.

Considerand ca prestatorul a urmat cursurile unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea informatiile adecvate din punct de vedere legal pentru a putea oferi raspunsurile necesare in orice speta de natura juridica. Este foarte important ca in momentul in care nu ati inteles ceva, sau aveti o nelamurire, sa cereti clarificari aditionale de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este recomandat sa adresati doua intrebari aditionale, si sa pricepeti in profunzime toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, decat sa aveti nedumeriri, sau sa considerati ca sunteti defavorizat. Notarul trebuie sa adopte un comportament impartial, si sa ia decizii doar pe baza reglementarilor legale existente.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este foarte important sa cunoasteti faptul ca notarul nu detine dreptul de a finaliza orice fel de inscrisuri, si are obligatia sa nu duca la bun sfarsit un anumit demers in clipa in care constata ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In situatia in care un inscris incalca legea sau alte obiceiuri morale si profesionistul duce la bun sfarsit procedura, se poate ajunge la anchetarea acestuia de catre organele legii, si chiar poate ajunge la a fi condamnat penal.

Actele care pot fi intocmite la notariat

Dupa ce am prezentat modul in care e necesar sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom prezenta si actele pe care acesta are dreptul sa le alcatuiasca.

Asadar, un notar Drobeta Turnu Severin are permisiunea de a examina autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a verifica si autentifica sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.