Cautati un notar din Focsani, si un cost cat mai accesibil este prioritar pentru D-voastra?

Cu ajutorul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din orasul dumneavoastra cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de la notari si cabinete notariale din Focsani

 

 

  • Alegeti costul care se muleaza pe suma alocata de D-voastra
  • Obtineti oferta fara nici un cost si fara vreo obligatie
  • Consumati mai putini efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu vrem sa facem cheltuieli nedorite, exista circumstante cand legea ne obliga sa apelam la serviciile unui notar public Focsani. De cele mai multe ori vom merge in aceasta directie atunci cand cumparam sau instrainam o locuinta sau un teren. Mai exista cazuri in care vom avea nevoie sa apelam la un astfel de profesionist, de exemplu atunci cand primim o donatie, suntem implicati intr-o mostenire sau finalizam o afacere importanta.

Scopul acestui articol este de a va prezenta informatii de care veti avea nevoie in tot ceea ce priveste relatia dintre dumneavoastra ca si client si un notar pe care il alegeti. Este vital sa cunoastem faptul ca acesta este obligat sa fie impartial, si trebuie sa controleze legalitatea unor procese sau tranzactii – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, motiv pentru care exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Modul de functionare al birourilor de notari publici este reglementat prin, Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum a fost mentionat inca de la inceput, rolul de baza al unui notar este acela de a verifica legalitatea actelor prezentate, a unei tranzactiei care urmeaza sa aiba parte si de a se asigura ca legea este respectata pe intreaga durata a operatiunilor. In plus, el are obligatia de a se asigura ca toti cei care iau parte in proces au inteles perfect tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi fortati de cineva.

Considerand ca prestatorul este absolvent al unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea cunostintele necesare din punct de vedere legal asa incat sa poata oferi un raspuns in orice speta sensibile din punct de vedere juridic. Este vital ca in situatia in care nu ati inteles ceva, sau aveti o nelamurire, sa cereti informatii aditionale de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este mai bine sa adresati doua intrebari aditionale, si sa pricepeti in detaliu etapele care urmeaza, asa incat sa nu aveti neclaritati, sau sa considerati ca vi se face o defavoare. Notarul trebuie sa prezinte o atitudine impartiala, si sa isi bazeze orice decizie pe legislatia in vigoare.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este vital sa cunoasteti faptul ca notarul nu are voie sa incheie orice fel de inscrisuri, si este obligat sa nu continue intr-un anumit demers in momentul in care sesizeaza ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In cazul in care un document incalca legea sau contravine moralitatii si profesionistul continua finalizarea acestuia, acesta poate fi anchetat de catre justitie, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Documentele care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Dupa ce am prezentat modalitatea in care trebuie sa se comporte un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom enumera si inscrisurile pe care acesta are dreptul sa le intocmeasca.

Astfel, un notar Focsani are permisiunea de a examina autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a verifica si legaliza sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.