Aveti nevoie de serviciile unui notar din Galati, iar un tarif cat mai accesibil este important pentru dumneavoastra?

Cu ajutorul formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, facil si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de pret de la notari si cabinete notariale din Galati

 

 

  • Alegeti propunerea care se muleaza pe bugetul alocat de D-voastra
  • Consultati oferta complet gratuit si fara a fi obligat la ceva
  • Consumati mai putini efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu vrem sa cheltuim in plus, exista situatii in care reglementarile legale ne constrang sa apelam la serviciile unui notar public Galati. De cele mai multe ori vom merge in aceasta directie atunci cand cumparam sau instrainam o locuinta sau un teren. Mai exista momente in care va fi necesar sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu cand intram in posesia unei donatii, luam parte intr-o mostenire sau finalizam o afacere importanta.

Scopul acestui articol este de a va oferi informatii de care aveti nevoie pentru a cunoaste toate aspectele relatiei dintre dumneavoastra ca si client si un notar pe care il alegeti. Este esential sa cunoastem faptul ca acesta este obligat sa fie impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, asadar nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum a fost mentionat inca de la inceput, rolul principal al unui notar este acela de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. De asemenea, el este obligat sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles complet continutul documentelor, si ca le semneaza de bunavoie, fara a fi fortati de o terta persoana.

Considerand ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta trebuie sa detina informatiile necesare din punct de vedere legal pentru a putea oferi raspunsurile necesare in toate situatiile sensibile din punct de vedere juridic. Este foarte important ca in momentul in care ceva nu va este clar, sa solicitati informatii suplimentare de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este mai bine sa aduceti in discutie cateva intrebari suplimentare, si sa intelegeti in profunzime etapele care urmeaza, asa incat sa nu aveti nedumeriri, sau sa credeti ca sunteti defavorizat. Notarul trebuie sa prezinte un comportament impartial, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Modul de reglementare al activitatii unui birou notarial conform legii

Este esential sa stiti ca notarul nu are dreptul de incheia orice fel de acte, si are obligatia sa nu duca la bun sfarsit un anume proces in momentul in care observa ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In situatia in care un act nu este in conformitate cu legile in vigoare sau contravine moralitatii si profesionistul continua finalizarea acestuia, se poate ajunge la anchetarea acestuia de catre justitie, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Actele care pot fi intocmite la notariat

Dupa ce am prezentat felul in care ar trebui sa actioneze un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom enumera si actele pe care acesta are imputernicire sa le intocmeasca.

Asadar, un notar Galati are dreptul de a proba autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a verifica si autentifica sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a oferi duplicate dupa anumite documente – atunci cand acestea sunt solicitate de catre clienti.