Cautati un notar din Giurgiu, iar un tarif cat mai accesibil este un factor important pentru D-voastra?

Prin intermediul formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, facil si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de la notari si cabinete notariale din Giurgiu

 

 

  • Alegeti tariful care se potriveste cu suma alocata de Dvs
  • Consultati oferta complet gratuit si fara vreo obligatie
  • Economisiti bani, timp si efort
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu dorim sa cheltuim in plus, exista cazuri cand reglementarile legale ne obliga sa ne orientam catre serviciile unui notar public Giurgiu. De cele mai multe ori vom merge in aceasta directie in momentul in care achizitionam sau instrainam o locuinta sau un teren. Mai sunt si alte situatii in care va trebui sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu atunci cand intram in posesia unei donatii, luam parte intr-o mostenire sau incheiem o tranzactie importanta.

Rolul articolului acesta este de a va prezenta informatii de care aveti nevoie in tot ceea ce priveste relatia dintre dumneavoastra ca si client si un notar pe care il alegeti. Este foarte important sa avem la cunostinta faptul ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa controleze legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, motiv pentru care exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Activitatea acestor profesionisti este reglementata prin Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Obligatia cea mai importanta

Asa cum am mentionat initial, rolul principal al unui notar este de a verifica daca actele prezentate sunt legale, daca tranzactia care are loc respecta normele in vigoare si daca pe parcursul operatiunilor legislatia nu este incalcata. Mai mult, el are obligatia de a se asigura ca toti cei implicati au inteles complet tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi fortati de cineva.

Luand in considerare ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea informatiile adecvate conform legii pentru a putea oferi raspunsurile necesare in toate situatiile de natura juridica. Este foarte important ca atunci cand nu ati inteles ceva, sau aveti o nelamurire, sa solicitati clarificari suplimentare de la prestator, si sa nu luati nici o decizie pana nu ati inteles imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa adresati doua intrebari aditionale, si sa intelegeti in profunzime etapele care urmeaza, decat sa aveti neclaritati, sau sa aveti impresia ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul este obligat sa adopte un comportament impartial, si sa isi bazeze orice decizie pe legislatia in vigoare.

Reglementarea activitatilor notariale in litera legii

Este esential sa stiti ca notarul nu detine dreptul de a finaliza orice fel de acte, si este obligat sa nu duca la bun sfarsit un anume proces in clipa in care sesizeaza ca acesta incalca reglementarile legale existente. In cazul in care un act nu respecta legislatia sau alte obiceiuri morale si profesionistul duce la bun sfarsit procedura, exista posibilitatea ca acesta sa fie anchetat de catre organele legii, si chiar poate ajunge la a fi condamnat penal.

Documentele care pot fi intocmite la notariat

Acum ca am discutat despre felul in care ar trebui sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom enumera si documentele pe care acesta are dreptul sa le alcatuiasca.

Astfel, un notar Giurgiu are permisiunea de a proba autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a verifica si legaliza sigilii, de a verifica inscrisurile prezentate, si a le da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.