Cautati un notar din Iasi, si un pret cat mai avantajos este un factor important pentru Dvs?

Prin intermediul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din localitatea dumneavoastra cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din Iasi

 

 

  • Alegeti costul care se aliniaza cu bugetul proiectat de D-voastra
  • Consultati oferta fara nici un cost si fara obligatii
  • Faceti economie de bani, timp si efort
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu dorim sa cheltuim in plus, pot aparea cazuri in care legea ne determina sa apelam la serviciile unui notar public Iasi. In majoritatea cazurilor vom alege aceasta varianta atunci cand cumparam sau instrainam o proprietate sau un teren. Mai apar si alte cazuri in care va trebui sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu atunci cand ni se ofera o donatie, suntem implicati intr-o mostenire sau incheiem o afacere importanta.

Scopul acestui articol este de a va prezenta informatii necesare asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre client si notar. Este vital sa stim ca acesta are obligatia de a fi impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, motiv pentru care exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Activitatea acestor profesionisti este reglementata prin Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum a fost mentionat inca de la inceput, principalul rol al unui notar este acela de a verifica daca actele prezentate sunt legale, daca tranzactia care are loc respecta normele in vigoare si daca pe parcursul operatiunilor legislatia nu este incalcata. Mai mult, el trebuie sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles complet continutul documentelor, si ca le semneaza de bunavoie, fara a fi fortati de o terta persoana.

Avand in vedere ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina informatiile adecvate in conformitate cu legislatia in vigoare pentru a putea oferi raspunsurile necesare in toate situatiile sensibile din punct de vedere juridic. Este esential ca atunci cand nu ati inteles ceva, sau aveti o nelamurire, sa cereti informatii aditionale de la prestator, si sa nu luati nici o decizie pana nu ati inteles imaginea de ansamblu.

Este recomandat sa adresati doua intrebari suplimentare, si sa pricepeti in profunzime toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, decat sa aveti nedumeriri, sau sa aveti impresia ca sunteti defavorizat. Notarul are obligatia sa prezinte un comportament impartial, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este foarte important sa aveti la cunostinta ca notarul nu are dreptul de incheia toate tipurile de documente, si are obligatia sa nu continue intr-un anumit demers atunci cand sesizeaza ca acesta incalca reglementarile legale existente. In situatia in care un inscris nu respecta legislatia sau alte obiceiuri morale si profesionistul continua finalizarea acestuia, exista posibilitatea ca acesta sa fie anchetat de catre justitie, si chiar poate ajunge la a fi condamnat penal.

Actele care pot fi intocmite la notariat

Acum ca am discutat despre modul in care ar trebui sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom prezenta si actele pe care acesta are dreptul sa le elaboreze.

Astfel, un notar Iasi are permisiunea de a examina autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a controla si autentifica sigilii, de a da data certa unui inscris prezentat de catre parti, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a elibera duplicate la cererea partilor.