Cautati un notar din Miercurea Ciuc, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru D-voastra?

Cu ajutorul formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din orasul Dvs cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, facil si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din Miercurea Ciuc

 

 

  • Alegeti oferta care se potriveste cu bugetul proiectat de D-voastra
  • Consultati oferta gratuit si fara a fi obligat la ceva
  • Faceti economie de bani, timp si efort
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Chiar daca uneori nu planuim sa facem cheltuieli suplimentare, exista circumstante cand reglementarile legale ne constrang sa folosim serviciile unui notar public Miercurea Ciuc. In cele mai multe situatii vom alege aceasta varianta atunci cand achizitionam sau cedam o proprietate sau un imobil. Mai sunt si alte situatii in care va trebui sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu cand intram in posesia unei donatii, suntem parte intr-o mostenire sau incheiem o tranzactie importanta.

Rolul acestui articol este de a va pune la dispozitie informatii de care aveti nevoie asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre un client si un notar. Este foarte important sa avem la cunostinta faptul ca acesta este obligat sa fie impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, asadar nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Modul de functionare al birourilor de notari publici este reglementat prin, Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Obligatia cea mai importanta

Asa cum a fost mentionat inca de la inceput, principalul rol al unui notar este de a verifica legalitatea actelor prezentate, a unei tranzactiei care urmeaza sa aiba parte si de a se asigura ca legea este respectata pe intreaga durata a operatiunilor. Mai mult, el are obligatia de a se asigura ca toate partile implicate au inteles foarte bine tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi fortati de cineva.

Luand in considerare ca prestatorul este absolvent al unei Facultati de Drept, acesta trebuie sa detina cunostintele adecvate din punct de vedere legal pentru a putea oferi raspunsurile necesare la orice intrebare sensibile din punct de vedere juridic. Este vital ca in momentul in care aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa solicitati informatii aditionale de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este recomandat sa aduceti in discutie cateva intrebari suplimentare, si sa pricepeti in profunzime toti pasii pe care urmeaza sa ii faceti, asa incat sa nu aveti neclaritati, sau sa aveti impresia ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul are obligatia sa prezinte un comportament impartial, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Modul de reglementare al activitatii unui birou notarial conform legii

Este esential sa stiti ca notarul nu detine dreptul de a finaliza orice fel de documente, si este obligat sa nu dea curs unui anumit demers in clipa in care sesizeaza ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In momentul in care un inscris nu respecta legislatia sau contravine moralitatii si profesionistul continua finalizarea acestuia, acesta poate fi anchetat de catre justitie, si rezultatul poate conduce la un dosar penal.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la notariat

Dupa ce am prezentat felul in care ar trebui sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si ce obligatii si drepturi are acesta, vom prezenta si actele pe care acesta are imputernicire sa le alcatuiasca.

Asadar, un notar Miercurea Ciuc are imputernicirea de a proba autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a examina si legaliza sigilii, de a verifica inscrisurile prezentate, si a le da data certa, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a elibera duplicate la cererea partilor.