Sunteti in cautarea unui notar din Ploiesti, si un tarif cat mai avantajos este un factor important pentru Dvs?

Cu ajutorul formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din localitatea D-voastra cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de pret de la notari si cabinete notariale din Ploiesti

 

 

  • Alegeti costul care se aliniaza cu suma alocata de Dvs
  • Primiti oferta gratuit si fara obligatii
  • Economisiti bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Chiar daca uneori nu vrem sa facem cheltuieli nedorite, pot aparea circumstante in care legea ne obliga sa apelam la serviciile unui notar public Ploiesti. In cele mai multe situatii vom alege aceasta varianta in clipa in care achizitionam sau vindem o proprietate sau un teren. Mai apar si alte momente in care vom avea nevoie sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu in acele momente cand intram in posesia unei donatii, suntem parte intr-o mostenire sau finalizam o afacere importanta.

Rolul acestui articol este de a va prezenta informatii necesare asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre client si notar. Este foarte important sa cunoastem faptul ca acesta are obligatia de a fi impartial, si trebuie sa verifice legalitatea unor procese sau tranzactii – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, astfel incat putem sa ne trezim si in situatia in care acesta nu va dori sa faca o operatiune.

Activitatea acestor profesionisti este reglementata prin Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum a fost mentionat inca de la inceput, rolul de baza al unui notar este de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. Mai mult, el este obligat sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles foarte bine continutul documentelor, si ca le semneaza de bunavoie, fara a fi obligati de cineva.

Avand in vedere ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina cunostintele necesare din punct de vedere legal asa incat sa poata oferi un raspuns in toate situatiile sensibile din punct de vedere juridic. Este foarte important ca atunci cand ceva nu va este clar, sa solicitati informatii aditionale de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este mai bine sa aduceti in discutie cateva intrebari in plus, si sa intelegeti in profunzime fiecare pas care urmeaza, asa incat sa nu aveti nelamuriri, sau sa credeti ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul are obligatia sa adopte o atitudine echidistanta, si sa ia decizii doar pe baza reglementarilor legale existente.

Modul de reglementare al activitatii unui birou notarial conform legii

Este foarte important sa cunoasteti faptul ca notarul nu are dreptul de incheia orice fel de documente, si are obligatia sa nu dea curs unui anume demers atunci cand sesizeaza ca acesta nu respecta legile care sunt in vigoare. In cazul in care un act nu este in conformitate cu legile in vigoare sau contravine moralitatii si profesionistul continua finalizarea acestuia, acesta poate fi anchetat de catre justitie, si rezultatul poate conduce la un dosar penal.

Documentele care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Acum ca am discutat despre modalitatea in care ar trebui sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom mentiona si documentele pe care acesta are dreptul sa le elaboreze.

Astfel, un notar Ploiesti are permisiunea de a proba autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a verifica si autentifica sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a elibera duplicate la cererea partilor.