Sunteti in cautarea unui notar din Ramnicu Valcea, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru dumneavoastra?

Prin completarea formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de la notari si cabinete notariale din Ramnicu Valcea

 

 

  • Alegeti oferta care se muleaza pe bugetul alocat de D-voastra
  • Obtineti oferta gratuit si fara obligatii
  • Consumati mai putini bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu dorim sa facem cheltuieli nedorite, exista cazuri cand legislatia ne determina sa folosim serviciile unui notar public Ramnicu Valcea. In majoritatea cazurilor vom face acest lucru in momentul in care achizitionam sau instrainam o locuinta sau un imobil. Mai apar si alte cazuri in care va fi necesar sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu atunci cand ni se ofera o donatie, suntem parte intr-o mostenire sau finalizam o tranzactie de mare valoare.

Scopul articolului acesta este de a va oferi informatii necesare pentru a cunoaste toate aspectele relatiei dintre dumneavoastra ca si client si un notar pe care il alegeti. Este vital sa cunoastem faptul ca acesta are obligatia de a fi impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, astfel incat exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Modul de functionare al birourilor de notari publici este reglementat prin, Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Obligatia cea mai importanta

Asa cum am specificat de la inceput, rolul principal al unui notar este de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. Mai mult, el trebuie sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles complet tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi fortati de o terta persoana.

Avand in vedere ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina cunostintele necesare in conformitate cu legislatia in vigoare pentru a putea oferi raspunsurile necesare in toate situatiile sensibile din punct de vedere juridic. Este vital ca atunci cand ceva nu va este clar, sa cereti clarificari aditionale de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este recomandat sa puneti doua intrebari in plus, si sa intelegeti in profunzime fiecare pas care urmeaza, decat sa aveti nedumeriri, sau sa considerati ca vi se face o defavoare. Notarul are obligatia sa adopte o atitudine impartiala, si sa ia decizii doar pe baza reglementarilor legale existente.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este vital sa aveti la cunostinta ca notarul nu detine dreptul de a finaliza toate tipurile de inscrisuri, si are obligatia sa nu continue intr-un anume proces in clipa in care observa ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In cazul in care un document nu este in conformitate cu legile in vigoare sau bunele moravuri si profesionistul continua finalizarea acestuia, se poate ajunge la anchetarea acestuia de catre cei care au acest drept in justitie, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Actele care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Dupa ce am prezentat felul in care e necesar sa actioneze un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom prezenta si inscrisurile pe care acesta are imputernicire sa le alcatuiasca.

Astfel, un notar Ramnicu Valcea are dreptul de a proba autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a verifica si autentifica sigilii, de a verifica inscrisurile prezentate, si a le da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a oferi duplicate dupa anumite documente – atunci cand acestea sunt solicitate de catre clienti.