Cautati un notar din Resita, si un tarif cat mai atractiv este important pentru Dvs?

Cu ajutorul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din Resita

 

 

  • Alegeti oferta care se muleaza pe suma alocata de Dvs
  • Primiti oferta complet gratuit si fara obligatii
  • Economisiti bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Chiar daca uneori nu planuim sa cheltuim in plus, sunt circumstante cand reglementarile legale ne determina sa ne orientam catre serviciile unui notar public Resita. In majoritatea cazurilor vom face acest lucru in momentul in care cumparam sau vindem o locuinta sau un teren. Mai sunt si alte momente in care vom avea nevoie sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu atunci cand primim o donatie, suntem implicati intr-o mostenire sau incheiem o tranzactie de mare valoare.

Scopul articolului acesta este de a va prezenta informatii de care veti avea nevoie asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre client si notar. Este foarte important sa avem la cunostinta faptul ca acesta are obligatia de a fi impartial, si trebuie sa controleze legalitatea unor procese sau tranzactii – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, asadar exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Modul de functionare al birourilor de notari publici este reglementat prin, Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Obligatia cea mai importanta

Asa cum am specificat de la inceput, rolul principal al unui notar este de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. Mai mult, el este obligat sa se asigure ca toti cei care iau parte in proces au inteles perfect informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi fortati de o terta persoana.

Avand in vedere ca prestatorul este absolvent al unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina cunostintele necesare conform legii pentru a putea oferi raspunsurile necesare in toate situatiile de natura juridica. Este esential ca in momentul in care nu ati inteles ceva, sau aveti o nelamurire, sa cereti clarificari aditionale de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este mai bine sa puneti cateva intrebari suplimentare, si sa intelegeti in profunzime fiecare pas care urmeaza, asa incat sa nu aveti neclaritati, sau sa credeti ca sunteti defavorizat. Notarul este obligat sa prezinte o atitudine impartiala, si sa isi bazeze orice decizie pe legislatia in vigoare.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este esential sa stiti ca notarul nu are dreptul de incheia toate tipurile de acte, si are obligatia sa nu duca la bun sfarsit un anume demers atunci cand sesizeaza ca acesta incalca reglementarile legale existente. In cazul in care un inscris nu este in conformitate cu legile in vigoare sau contravine moralitatii si profesionistul continua finalizarea acestuia, exista posibilitatea ca acesta sa fie anchetat de catre organele legii, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Documentele care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Dupa ce am prezentat felul in care ar trebui sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si ce obligatii si drepturi are acesta, vom prezenta si documentele pe care acesta are dreptul sa le elaboreze.

Asadar, un notar Resita are imputernicirea de a verifica autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a examina si autentifica sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a oferi duplicate dupa anumite documente – atunci cand acestea sunt solicitate de catre clienti.