Sunteti in cautarea unui notar din Resita, iar un cost cat mai accesibil este un factor important pentru D-voastra?

Cu ajutorul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, facil si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de pret de la notari si cabinete notariale din Resita

 

 

  • Alegeti oferta care se muleaza pe bugetul alocat de Dvs
  • Primiti oferta fara nici un cost si fara obligatii
  • Faceti economie de efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Chiar daca uneori nu vrem sa facem cheltuieli nedorite, exista circumstante cand reglementarile legale ne obliga sa folosim serviciile unui notar public Resita. In majoritatea cazurilor vom alege aceasta varianta in momentul in care achizitionam sau vindem o locuinta sau un imobil. Mai sunt si alte momente in care vom avea nevoie sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu in acele momente cand primim o donatie, suntem implicati intr-o mostenire sau finalizam o afacere importanta.

Rolul acestui articol este de a va pune la dispozitie informatii de care aveti nevoie in tot ceea ce priveste relatia dintre dumneavoastra ca si client si un notar pe care il alegeti. Este esential sa cunoastem faptul ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa controleze legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, asadar nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Obligatia cea mai importanta

Asa cum a fost mentionat inca de la inceput, principalul rol al unui notar este de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. In plus, el are obligatia de a se asigura ca toti cei care iau parte in proces au inteles perfect informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi obligati de cineva.

Considerand ca prestatorul este absolvent al unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina cunostintele necesare in conformitate cu legislatia in vigoare asa incat sa poata oferi un raspuns in toate situatiile sensibile din punct de vedere juridic. Este vital ca in momentul in care nu ati inteles ceva, sau aveti o nelamurire, sa solicitati clarificari suplimentare de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este mai bine sa puneti doua intrebari aditionale, si sa pricepeti in profunzime etapele care urmeaza, in loc de a avea neclaritati, sau sa aveti impresia ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul trebuie sa adopte o atitudine echidistanta, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Modul de reglementare al activitatii unui birou notarial conform legii

Este esential sa cunoasteti faptul ca notarul nu are dreptul de incheia toate tipurile de inscrisuri, si este obligat sa nu dea curs unui anumit proces in clipa in care sesizeaza ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In momentul in care un act nu este in conformitate cu legile in vigoare sau alte obiceiuri morale si profesionistul continua finalizarea acestuia, acesta poate fi anchetat de catre justitie, si rezultatul poate conduce la un dosar penal.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Acum ca am expus modalitatea in care e necesar sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom prezenta si inscrisurile pe care acesta are voie sa le intocmeasca.

Asadar, un notar Resita are dreptul de a examina autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a controla si autentifica sigilii, de a da data certa unui inscris prezentat de catre parti, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a elibera duplicate la cererea partilor.