Aveti nevoie de serviciile unui notar din Satu Mare, iar un tarif cat mai accesibil este pentru dumneavoastra?

Cu ajutorul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din localitatea D-voastra cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, comod si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de la notari si cabinete notariale din Satu Mare

 

 

  • Alegeti tariful care se potriveste cu bugetul alocat de dumneavoastra
  • Obtineti oferta complet gratuit si fara vreo obligatie
  • Consumati mai putini efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu dorim sa cheltuim in plus, exista circumstante cand legislatia ne obliga sa folosim serviciile unui notar public Satu Mare. In cele mai multe situatii vom merge in aceasta directie in clipa in care achizitionam sau vindem o proprietate sau un teren. Mai exista cazuri in care va trebui sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu atunci cand intram in posesia unei donatii, luam parte intr-o mostenire sau finalizam o tranzactie importanta.

Rolul acestui articol este de a va pune la dispozitie informatii necesare pentru a cunoaste toate aspectele relatiei dintre client si notar. Este foarte important sa avem la cunostinta faptul ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa controleze legalitatea unor procese sau tranzactii – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, astfel incat exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Activitatea acestor profesionisti este reglementata prin Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum am mentionat initial, rolul principal al unui notar este de a verifica legalitatea actelor prezentate, a unei tranzactiei care urmeaza sa aiba parte si de a se asigura ca legea este respectata pe intreaga durata a operatiunilor. De asemenea, el are obligatia de a se asigura ca toti cei care iau parte in proces au inteles foarte bine continutul documentelor, si ca le semneaza de bunavoie, fara a fi fortati de altcineva.

Luand in considerare ca prestatorul a urmat cursurile unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea informatiile necesare din punct de vedere legal pentru a putea raspunde in toate situatiile de natura juridica. Este esential ca in momentul in care aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa solicitati explicatii suplimentare de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este mult mai indicat sa aduceti in discutie cateva intrebari in plus, si sa pricepeti in profunzime etapele care urmeaza, in loc de a avea nelamuriri, sau sa credeti ca vi se face o defavoare. Notarul este obligat sa prezinte o atitudine impartiala, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Activitatile unui cabinet notarial conform reglementarilor legislative existente

Este foarte important sa stiti ca notarul nu are dreptul de incheia toate tipurile de acte, si este constrans de catre lege sa nu continue intr-un anume proces in clipa in care observa ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In momentul in care un document nu respecta legislatia sau contravine moralitatii si profesionistul hotaraste sa finalizeze operatiunea, acesta poate fi anchetat de catre organele legii, si chiar poate ajunge la a fi condamnat penal.

Tipurile de acte care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Dupa ce am prezentat modalitatea in care ar trebui sa actioneze un profesionist din acest domeniu, si ce obligatii si drepturi are acesta, vom enumera si inscrisurile pe care acesta are voie sa le alcatuiasca.

Asadar, un notar Satu Mare are imputernicirea de a verifica autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a controla si autentifica sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.