Aveti nevoie de serviciile unui notar din sector 1, iar un cost cat mai atractiv este prioritar pentru D-voastra?

Cu ajutorul formularului de mai jos aveti oportunitatea de a obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din sector 1

 

 

  • Alegeti costul care se aliniaza cu suma alocata de Dvs
  • Obtineti oferta fara nici un cost si fara a fi obligat la ceva
  • Economisiti bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu vrem sa facem cheltuieli suplimentare, pot aparea cazuri cand reglementarile legale ne determina sa apelam la serviciile unui notar public sector 1. In majoritatea cazurilor vom face acest lucru atunci cand cumparam sau cedam o locuinta sau un teren. Mai sunt si alte momente in care va fi necesar sa ne indreptam catre un astfel de profesionist, de exemplu atunci cand ni se ofera o donatie, luam parte intr-o mostenire sau finalizam o tranzactie importanta.

Rolul acestui articol este de a va prezenta informatii de care aveti nevoie in tot ceea ce priveste relatia dintre dumneavoastra ca si client si un notar pe care il alegeti. Este vital sa avem la cunostinta faptul ca acesta are obligatia de a fi impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, asadar nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Cel mai important aspect

Asa cum am specificat de la inceput, principalul rol al unui notar este de a verifica daca actele prezentate sunt legale, daca tranzactia care are loc respecta normele in vigoare si daca pe parcursul operatiunilor legislatia nu este incalcata. De asemenea, el are obligatia de a se asigura ca toate partile implicate au inteles perfect tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi obligati de cineva.

Luand in considerare ca prestatorul este absolvent al unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea informatiile necesare in conformitate cu legislatia in vigoare pentru a putea raspunde in toate situatiile sensibile din punct de vedere juridic. Este foarte important ca in situatia in care aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa solicitati clarificari suplimentare de la prestator, si sa nu luati o hotarare pana cand lucrurile nu sunt clare.

Este recomandat sa aduceti in discutie doua intrebari aditionale, si sa intelegeti in profunzime fiecare pas care urmeaza, decat sa aveti nedumeriri, sau sa aveti impresia ca vi se face o defavoare. Notarul are obligatia sa prezinte un comportament impartial, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Reglementarea activitatilor notariale in litera legii

Este foarte important sa cunoasteti faptul ca notarul nu are voie sa incheie orice fel de acte, si este constrans de catre lege sa nu continue intr-un anume proces in momentul in care observa ca acesta incalca reglementarile legale existente. In momentul in care un inscris incalca legea sau contravine moralitatii si profesionistul continua finalizarea acestuia, se poate ajunge la anchetarea acestuia de catre cei care au acest drept in justitie, si chiar poate ajunge la a fi condamnat penal.

Documentele care pot fi intocmite la notariat

Dupa ce am prezentat modul in care ar trebui sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si cunoastem drepturile si obligatiile pe care acesta le are, vom enumera si inscrisurile pe care acesta are imputernicire sa le elaboreze.

Asadar, un notar sector 1 are dreptul de a proba autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a controla si legaliza sigilii, de a da data certa unui inscris prezentat de catre parti, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a elibera duplicate la cererea partilor.