Cautati un notar din sector 2, iar un pret cat mai avantajos este pentru Dvs?

Prin intermediul formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din localitatea D-voastra cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de la notari si cabinete notariale din sector 2

 

 

  • Alegeti propunerea care se aliniaza cu suma alocata de dumneavoastra
  • Obtineti oferta fara nici un cost si fara a fi obligat la ceva
  • Faceti economie de efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Cu toate ca uneori nu dorim sa facem cheltuieli nedorite, sunt cazuri cand legislatia ne constrang sa apelam la serviciile unui notar public sector 2. In majoritatea cazurilor vom merge in aceasta directie in clipa in care cumparam sau instrainam o proprietate sau un teren. Mai sunt si alte cazuri in care va trebui sa apelam la un astfel de profesionist, de exemplu in acele momente cand ni se ofera o donatie, suntem implicati intr-o mostenire sau incheiem o afacere de mare valoare.

Rolul acestui articol este de a va oferi informatii de care veti avea nevoie asa incat sa nu aveti surprize in relatia dintre client si notar. Este esential sa stim ca acesta are obligatia de a fi impartial, si trebuie sa verifice legalitatea unor procese sau tranzactii – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, astfel incat nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Cel mai important aspect

Asa cum a fost mentionat inca de la inceput, rolul principal al unui notar este de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. Mai mult, el este obligat sa se asigure ca toate partile implicate au inteles foarte bine continutul documentelor, si ca le semneaza de bunavoie, fara a fi fortati de cineva.

Avand in vedere ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta este obligat sa detina informatiile necesare in conformitate cu legislatia in vigoare pentru a putea oferi raspunsurile necesare la orice intrebare sensibile din punct de vedere juridic. Este esential ca in momentul in care aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa cereti informatii suplimentare de la prestator, si sa nu luati nici o decizie pana nu ati inteles imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa puneti cateva intrebari in plus, si sa pricepeti in detaliu etapele care urmeaza, asa incat sa nu aveti nedumeriri, sau sa aveti impresia ca vi se face o defavoare. Notarul trebuie sa adopte o atitudine impartiala, si sa isi bazeze orice decizie pe legislatia in vigoare.

Reglementarea activitatilor notariale in litera legii

Este vital sa stiti ca notarul nu are voie sa incheie toate tipurile de inscrisuri, si este obligat sa nu continue intr-un anumit demers in clipa in care observa ca acesta nu respecta legile care sunt in vigoare. In cazul in care un inscris nu respecta legislatia sau contravine moralitatii si profesionistul hotaraste sa finalizeze operatiunea, acesta poate fi anchetat de catre justitie, si se poate ajunge chiar si la o condamnare penala.

Actele care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Dupa ce am prezentat modul in care ar trebui sa se comporte un profesionist din acest domeniu, si care sunt obligatiile si drepturile acestuia, vom prezenta si documentele pe care acesta are voie sa le intocmeasca.

Astfel, un notar sector 2 are imputernicirea de a verifica autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a verifica si autentifica sigilii, de a da data certa unui inscris prezentat de catre parti, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a elibera duplicate la cererea partilor.