Sunteti in cautarea unui notar din sector 3, iar un tarif cat mai accesibil este prioritar pentru dumneavoastra?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari locali cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferta de la notari si cabinete notariale din sector 3

 

 

  • Alegeti tariful care se potriveste cu suma alocata de dumneavoastra
  • Obtineti oferta complet gratuit si fara a fi obligat la ceva
  • Economisiti efort, bani si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Chiar daca uneori nu vrem sa facem cheltuieli nedorite, pot aparea cazuri cand legea ne obliga sa folosim serviciile unui notar public sector 3. In majoritatea cazurilor vom merge in aceasta directie in clipa in care cumparam sau cedam o casa sau un teren. Mai apar si alte momente in care vom avea nevoie sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu atunci cand intram in posesia unei donatii, suntem parte intr-o mostenire sau finalizam o afacere importanta.

Rolul acestui articol este de a va pune la dispozitie informatii necesare in tot ceea ce priveste relatia dintre un client si un notar. Este vital sa avem la cunostinta faptul ca acesta este obligat sa fie impartial, si trebuie sa examineze legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – inainte de a le autentifica sau de a legaliza documente, asadar nu trebuie sa fim surprinsi daca acesta refuza un demers.

Activitatea acestor profesionisti este reglementata prin Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare .

Cea mai importanta obligatie

Asa cum am mentionat initial, principalul rol al unui notar este acela de a verifica toate documentele care ii sunt puse la dispozitie, toate aspectele unei tranzactii sau a unui contract si toti pasii prin care este desfasurata operatiunea asa incat sa nu apara incalcari ale legii. Mai mult, el are obligatia de a se asigura ca toti cei implicati au inteles complet informatiile transmise pe baza documentelor, si ca vor sa semneze, fara a fi obligati de o terta persoana.

Luand in considerare ca prestatorul a urmat cursurile unei Facultati de Drept, acesta trebuie sa detina cunostintele necesare in conformitate cu legislatia in vigoare pentru a putea raspunde in toate situatiile sensibile din punct de vedere juridic. Este foarte important ca in situatia in care nu ati inteles ceva, sau aveti o nelamurire, sa solicitati explicatii aditionale de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa puneti cateva intrebari in plus, si sa pricepeti in detaliu fiecare pas care urmeaza, in loc de a avea nelamuriri, sau sa aveti impresia ca sunteti defavorizat. Notarul trebuie sa prezinte o atitudine impartiala, si sa ia toate deciziile in conformitate cu prevederile legale.

Reglementarea activitatilor notariale in litera legii

Este foarte important sa cunoasteti faptul ca notarul nu are dreptul de incheia orice fel de documente, si este obligat sa nu continue intr-un anumit proces atunci cand sesizeaza ca acesta incalca reglementarile legale existente. In momentul in care un act nu este in conformitate cu legile in vigoare sau bunele moravuri si profesionistul duce la bun sfarsit procedura, exista posibilitatea ca acesta sa fie anchetat de catre organele legii, si chiar poate ajunge la a fi condamnat penal.

Actele care pot fi intocmite la un cabinet notarial

Acum ca am discutat despre felul in care e necesar sa procedeze un profesionist din acest domeniu, si ce obligatii si drepturi are acesta, vom prezenta si inscrisurile pe care acesta are dreptul sa le elaboreze.

Asadar, un notar sector 3 are dreptul de a examina autenticitatea semnaturilor prezentate, si de a le legaliza, de a examina si legaliza sigilii, de a hotari daca pentru un inscris se poate da data certa, de a legaliza traduceri si copii dupa inscrisuri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si nu in ultimul rand, de a elibera duplicate, la cerere, dupa documente ce au fost intocmite in trecut.