Sunteti in cautarea unui notar din sector 4, iar un tarif cat mai accesibil este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine cea mai buna oferta de pret de la 5 notari din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Expert24. Gratuit, usor si avantajos – Doar completati formularul si veti primi rapid oferta.

(*:completarea formularului nu produce nici o obligatie pt Dvs, ci constituie doar o cerere de oferta – puteti oricand sa solicitati oferte de pret de la alti prestatori)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatie de pret de la notari si cabinete notariale din sector 4

 

 

  • Alegeti oferta care se potriveste cu suma alocata de dumneavoastra
  • Primiti oferta complet gratuit si fara vreo obligatie
  • Faceti economie de bani, energie si timp
  • Primiti oferta rapid

 

 
 

Desi in cele mai multe cazuri nu dorim sa facem cheltuieli nedorite, exista circumstante cand reglementarile legale ne determina sa ne orientam catre serviciile unui notar public sector 4. In majoritatea cazurilor vom merge in aceasta directie atunci cand achizitionam sau cedam o proprietate sau un teren. Mai apar si alte situatii in care va trebui sa folosim serviciile unui astfel de profesionist, de exemplu cand intram in posesia unei donatii, suntem parte intr-o mostenire sau finalizam o afacere de mare valoare.

Scopul articolului acesta este de a va oferi informatii de care aveti nevoie in tot ceea ce priveste relatia dintre un client si un notar. Este vital sa cunoastem faptul ca acesta trebuie sa fie impartial, si trebuie sa verifice legalitatea unor afaceri sau tranzactii financiare – premergator legalizarii sau autentificarii documentelor, motiv pentru care exista si situatii in care acesta poate refuza sa execute un demers.

Legea cu numarul 36, publicata in 12 mai 1995, impreuna cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza activitatea notarilor publici .

Cel mai important aspect

Asa cum am mentionat initial, principalul rol al unui notar este acela de a verifica daca actele prezentate sunt legale, daca tranzactia care are loc respecta normele in vigoare si daca pe parcursul operatiunilor legislatia nu este incalcata. De asemenea, el trebuie sa se asigure ca toti cei implicati au inteles perfect tot ceea ce presupun documentele pe care urmeaza sa le semneze, si ca fac acest lucru din proprie vointa, fara a fi obligati de cineva.

Considerand ca prestatorul a absolvit cursurile unei Facultati de Drept, acesta are obligatia de a avea informatiile adecvate conform legii asa incat sa poata oferi un raspuns in toate situatiile de natura juridica. Este esential ca in momentul in care aveti nelamuriri cu privinta la anumite aspecte, sa solicitati clarificari aditionale de la prestator, si sa nu mergeti mai departe atat timp cat nu intelegeti imaginea de ansamblu.

Este mult mai indicat sa puneti cateva intrebari in plus, si sa pricepeti in profunzime etapele care urmeaza, asa incat sa nu aveti nedumeriri, sau sa aveti impresia ca se actioneaza in dezavantajul dvs.. Notarul are obligatia sa prezinte o atitudine impartiala, si sa ia decizii doar pe baza reglementarilor legale existente.

Reglementarea activitatilor notariale in litera legii

Este esential sa stiti ca notarul nu are voie sa incheie toate tipurile de acte, si este obligat sa nu duca la bun sfarsit un anume demers atunci cand observa ca acesta contravine legislatiei in vigoare. In situatia in care un act nu respecta legislatia sau alte obiceiuri morale si profesionistul continua finalizarea acestuia, exista posibilitatea ca acesta sa fie anchetat de catre justitie, si chiar poate ajunge la a fi condamnat penal.

Actele care pot fi intocmite la notariat

Acum ca am expus modul in care e necesar sa actioneze un profesionist din acest domeniu, si ce obligatii si drepturi are acesta, vom enumera si actele pe care acesta are imputernicire sa le alcatuiasca.

Asadar, un notar sector 4 are dreptul de a verifica autenticitatea unei semnaturi si de a o legaliza, de a examina si autentifica sigilii, de a verifica inscrisurile prezentate, si a le da data certa, de a legaliza copii dupa diverse inscrisuri si traduceri, de a certifica diferite fapte, de a elibera diferite tipuri de procuri, de a intocmi si pastra testamente, de a realiza mosteniri, de a pastra inscrisuri, documente si acte in siguranta, si de a oferi duplicate dupa anumite documente – atunci cand acestea sunt solicitate de catre clienti.